Apple, Google, Microsoft, Amazon, Hewlett-Packard та Research In Motion переглянуть політику приватності своїх мобільних додатків

00:00,
23 Лютого 2012
1208

Apple, Google, Microsoft, Amazon, Hewlett-Packard та Research In Motion переглянуть політику приватності своїх мобільних додатків

00:00,
23 Лютого 2012
1208
Apple, Google, Microsoft, Amazon, Hewlett-Packard та Research In Motion переглянуть політику приватності своїх мобільних додатків
Генеральний прокурор штату Каліфорнія Камала Харріс анонсувала угоду, укладену із лідерами розробки додатків для мобільних платформ. Завантажуючи мобільний додаток для, наприклад, iPhone, користувач повинен розуміти, до яких даних він надає доступ –  чітко і завчасно.

Мільйони користувачів з усього світу завантажують додатки для смартфонів, планшетів та інших мобільних пристроїв, і вони повинні бути впевненими у захисті своєї приватної інформації, йдеться на офіційному сайті Департаменту юстиції штату Каліфорнія.

Переглянути свої погляди на правила приватності погодилися Apple, Google, Microsoft, Amazon, Hewlett-Packard та виробник смартфонів  BlackBerry канадська компанія Research In Motion.

Компанії заключили угоду із владою штату Каліфорнія, згідно якої додатки для їхніх платформ та пристроїв відповідатимуть законодавству штату у сфері приватності в інтернеті.

«Ваша приватність не повинна бути тією ціною, яку ви сплачуєте за користування мобільними додатками – однак часто це саме так і відбувається», – заявила Камала Харріс (Kamala D. Harris).

Договір, зокрема, передбачає необхідність інформувати про те, яку інформаціяю і як саме буде використовувати кожен конкретний додаток – до його завантаження, а не після.

Через півроку генпрокурор скликає представників мобільних корпорацій для того, щоб перевірити, чи дотримуються вони законодавчо прийнятної політики приватності.

Google та Apple є розробниками двох найбільш популярних на сьогоднішній день мобільних платформ – Android та iOS відповідно.

Згідно даних каліфорнійського Департаменту юстиції, кількість додатків у магазині Apple App Store перевищує 600 тис., а у Android Market400 тис.

Додатки з App Store і Android Market були завантажені більше 35 млрд. разів, наголошує Харріс.

Варто нагадати, що цим подіям передував, зокрема, нещодавній скандал із програмою Path, яка без відома користувача завантажувала зі смартфону його список контактів. Генеральний директор компанії-розробника Path Дейв Морін (Dave Morin) публічно вибачився перед користувачами за цей інцидент, а до App Store було додано оновлену версію Path 2.0.6.

Крім того, з’ясувалося, що багато інших додатків для iPhone використовують сумнівні методи для отримання доступу до персональних даних:

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Камала Харріс / State of California Department of Justice
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду