В Киргизії розпочато суд над російським блогером

00:00,
1 Березня 2012
1161

В Киргизії розпочато суд над російським блогером

00:00,
1 Березня 2012
1161
В Киргизії розпочато суд над російським блогером
Блогера, кандидата філософських наук, Володимира Фарафонова комітет національної безпеки Киргизії звинувачує у розпалюванні національної ворожнечі за публікації про становище російськомовних громадян у республіці, повідомив сам Фарафонов РІА «Новости».

Підставою для порушення кримінальної справи стали статті на російських інтернет-ресурсах NewsAsia.ru, Centrasia.ru і сайті «Русское единство».

Всього Володимира Фарафонова звинувачують по 16 епізодах в рамках статті 299 (збудження національної, расової, релігійної чи міжрегіональної ворожнечі з використанням ЗМІ) КК Киргизії, яка передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Сам блогер вважає, що звинувачення на його адресу носить політичний характер.

«Звинувачення є абсурдним вже у самій своїй мотивації, оскільки,  згідно з законодавством Киргизії, інтернет-ресурси не є засобом масової інформації. Мої статті передали на якусь вигадану «політико-філологічну» експертизу в інститут мовознавства академії наук, ті дали свій висновок. Я вже говорив і знову повторюю, що це політичне замовлення», – заявив він.

Фарафонов відзначає, що замість толерантності та інтернаціоналізму сьогодні в Киргизії на державному рівні «насаджується нетерпимість, постійно здійснюються спроби знайти ворога, винного в страхітливій ​​ситуації, причому ворога іншої національності».

«Нажаль, протягом останніх років має місце практика вседозволеності та фактичного потурання шовіністичним виявам. Сьогодні доводиться констатувати вже усталену націоналістичну риторику на сторінках багатьох газет, що виходять у республіці, і ця риторика не має належної відповіді влади. На цьому тлі пред’явлені Володимиру Фарафонову звинувачення мають однобічний характер і, по суті, реалізують практику подвійних стандартів у сфері міжнаціональних відносин», – йдеться у заяві Координаційної ради організацій російських співвітчизників в Киргизії, в якій висловлюється занепокоєння щодо ситуації навколо Фарафонова.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Володимир Фарафонов / Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду