За неповагу до королівського роду...

00:00,
9 Березня 2012
1024

За неповагу до королівського роду...

00:00,
9 Березня 2012
1024
За неповагу до королівського роду...
…і за викриття корупції у вищих ешелонах влади Йорданії можуть приставити ножа до горла. Постраждала юна блогерка.

Студентка столичного Йорданського університету і блоґер Інес Муссалам (Enass Musallam) стала жертвою замаху через зневажливе ставлення до короля.

Подробиці інциденту вона розповіла Комітету захисту журналістів (CPJ). У столичному кафе, де Інес проводила дозвілля з друзями, до неї несподівано підскочив чоловік у масці. Схопивши її, нападник вигукнув: «В ім’я  його королівської величності…» -   і  штиркнув її ножем. Після цього приставив їй ножа до горла і погрожував: «Наступного разу тобі кінець».

Поранену Інес доправили до лікарні,  де їй  зробили операцію.

За день до цього інциденту вона вмістила на своєму блозі статтю з критикою його королівської високості коронованого  принца Ель Хасана бін Талали. Інес охарактеризувала його висловлювання про розгін демонстрації  на Пальмовому майдані в Аммані як «поблажливі та образливі». Крім того вона викривала на блозі корупцію у вищих ешелонах влади.

Інцидент у кафе розслідує  Директорат з громадської безпеки.  Та винуватця не знайдено, а те, що сталося, списали на «непорозуміння між друзями» та на «примхливу й буйну» поведінку Мусаллам.

Наступного дня, як її виписали з лікарні, Інес викликали до відділу кримінальних розслідувань поліції. Там її допитували шість годин поспіль без адвоката. Слідчий  постійно обзивав її «брехухою» і заявив, що вона «не зможе продовжити навчання в університеті».

Як свідчить дослідження КЗЖ, на погрози наражалися й інші йорданські журналісти, які наважувалися критикувати королівську родину.  

Джерело: Комітет захисту журналістів (CPJ)

Переклад: Аркадій Сидорук  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Witness Human Rights
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду