Україну названо раєм для хакерів

00:00,
19 Березня 2012
812

Україну названо раєм для хакерів

00:00,
19 Березня 2012
812
Україну названо раєм для хакерів
Американський журнал Computerland присвятив цілу статтю українським кіберзлочинцям. Автор матеріалу Тейлор Армердінг відзначив, що українські хакери відомі у всьому світі та становлять загрозу для багатьох країн. 

Якби нещодавно заарештовані члени хакерської групи LulzSec займалися злочинною діяльністю в Україні, а не в США чи Європі - вони б не були покарані.

Доказом цього, на думку автора,  є випадок 2010-го року, коли група українських хакерів вкрала 72 млн. доларів з банківських рахунків за допомогою вірусу Conficker.  В США за такий злочин загрожує ув’язнення до 6 років, а в Україні зловмисників звільнили через кілька місяців, слідство триває досі.

«Офіційне пояснення такої свободи дій – відсутність законодавства по боротьбі з кіберзлочинністю. Однак насправді проблема значно глибша», - пише автор статті.

На думку колишнього журналіста Washington Post і автора блога KrebsonSecurity.com Брайана Кребса, в Україні немає дієздатної правоохоронної системи, яка б викликала довіру.  Саме це заважає боротьбі з кіберзлочинністю. Також мають місце випадки корупції і непослідовність дій уряду – у статті наводиться приклад з файлообмінником Ex.ua.

Однак вирішити проблему в першу чергу допоможуть інвестиції в економіку, а не жорстке переслідування хакерів. Тоді талановиті програмісти зможуть достатньо заробляти і в них не буде потреби брати участь у незаконних проектах.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Soft Supplier
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду