Філіппінського політика визнано причетним до вбивства журналіста

00:00,
28 Березня 2012
989

Філіппінського політика визнано причетним до вбивства журналіста

00:00,
28 Березня 2012
989
Філіппінського політика визнано причетним до вбивства журналіста
Суд видав ордер на арешт філіппінського екс-губернатора у зв’язку з вбивством журналіста Герардо Ортега (Gerardo Ortega), що сталось минулого року.  

Суд провінції Палаван визнав винним не тільки екс-губернатора Палавана Джоула Рейса (Joel T. Reyes), а  і його брата Маріо, а також колишнього адміністратора політика Ромео Сератубіаса (Romeo Seratubias). Зараз всі троє перебувають у розшуку, правоохоронні органи контролюють кордони, щоб обвинувачені не змогли залишити країну.

Суд Палавана встановив, що екс-губернатор причетний до загибелі Герардо Ортега, колишнього ведучого щоденної передачі на радіостанції  Mindanao Network (RMN).  Герардо Ортега був не тільки ведучим програми, але й проводив журналістські розслідування. Він неодноразово виступав з критикою незаконного видобутку корисних копалин на острові Палаван, також повідомляв про випадки корупції.

Журналіст був вбитий вистрілом у голову 24-го січня 2011-го року,  це сталося у магазині одягу. Камера відеоспостереження зафіксувала, як злочинець вибігає з магазину. Поліція тоді негайно заарештувала підозрюваного Марлона Рекамата (Marlon Recamata), який зізнався у скоєнні  злочину і виявився найманим вбивцею.

Розслідування злочину тривало в два етапи: спочатку  докази щодо причетності політика  Джоула  Рейса були визнані недостатніми. Потім через шквал критики та протестів з боку сім’ї і прихильників Ортеги,  Управління юстиції створило нову колегію присяжних, яка відновила розгляд матеріалів про причетність екс-губернатора. Зрештою, 27-го березня суд видав ордери на арешт.

В індексі найбільш небезпечних країн для журналістів Філіппіни посіли в 2011-му році третє місце (рейтинг Комітету по захисту журналістів). Тут вбито 56 журналістів за останні десять років.

Джерела: The Philippine Center for Investigative Journalism (PCIJ), Inquirer.net

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Герардо Ортега / What'sonSanya
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду