Проти імперії Руперта Мердока висунуті нові звинувачення

00:00,
29 Березня 2012
1102

Проти імперії Руперта Мердока висунуті нові звинувачення

00:00,
29 Березня 2012
1102
Проти імперії Руперта Мердока висунуті нові звинувачення
В Австралії медіакомпанію News Corporation підозрюють у залученні хакерів для зламування  систем конкурентів, повідомляє BBC.

У газеті  Australian Financial Review опублікували інформацію, що у середині 90-х відділ «операційної безпеки» News Corporation спеціально наймав хакерів. Вони повинні були зламувати коди мікропроцесорних карт, які випускались для користувачів платних телеканалів – конкурентів News Corp.  

Потім хакери продавали отримані коди на чорному ринку, завдяки чому глядачі мали змогу безкоштовно дивитися ці канали. В результаті австралійські телекомпанії втрачали тоді близько 50 млн. доларів на рік (даних по збиткам компаній  інших країн немає).  Підриваючи фінансовий стан конкурентів, Newc Corp. могла дешево поглинути деякі з них.

Австралійська газета протягом 4-х років розслідувала нечесні прийоми, які практикувала NewsCorp. Як докази газета опублікувала на своєму сайті близько 14 тис. електронних листів  колишнього керівника відділу «операційної безпеки» Рея Адамса (Ray Adams).

Міністр зв’язку Австралії Стефан Конрой (Stephen Conroy) закликав поліцію розслідувати цю справу . Сама компанія NewsCorp. відкидає всі звинувачення.

Нагадаємо, що зараз в Англії триває розслідування справи, пов’язаної зі скандальним прослуховуванням телефонних розмов журналістами газети  News of the World, що також належить імперії Руперта Мердока.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
GlobalMediaStudies
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду