CPJ створив інтерактивний довідник з журналістської безпеки

00:00,
1 Травня 2012
1047

CPJ створив інтерактивний довідник з журналістської безпеки

00:00,
1 Травня 2012
1047
CPJ створив інтерактивний довідник з журналістської безпеки
Онлайн-довідник дає поради журналістам, як діяти в тій чи іншій екстремальній ситуації.

Сотні журналістів щороку піддаються тортурам, ув’язненню, сексуальному насильству та іншим ризикам, тому Комітет захисту журналістів (CPJ) створив цей посібник практичних порад, відзначає IFEX.

У посібнику враховуються аспекти не лише захисту самого журналіста, але й цілісності інформації (у цифровому вигляді), яку йому вдалося отримати.

«Журналіст сьогодні висвітлює все більш небезпечний світ, діючи в умова, де журналістів не лише вбивають, а вбивають безкарно», − заявив старший радник CPJ з безпеки журналістів Френк Сміт (Frank Smyth).

Френк є головним автором онлайн-посібника, крім того CPJ започатковує новий блог з журналістської безпеки, який також вестиме Сміт.

Щороку у світі вбивають близько 30 журналістів − вбивці ж ухиляються від правосуддя майже у всіх випадках, відзначає CPJ.

Особливо вразливими є репортери, які висвітлюють політику та викривають корупцію. У звіті CPJ за 2011 рік також відзначається, що 50 репортерів заявили про те, що були згвалтовані під час виконання професійних обовʼязків.

З огляду на це, гайд від CPJ створювався так, щоб бути завжди під рукою. Крім онлайн-версії, інформацію можна завантажити у PDF, видання також адаптоване для iPad та читалок Kindle і Nook.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду