Сирійського громадянського журналіста засуджено до страти

00:00,
19 Травня 2012
1016

Сирійського громадянського журналіста засуджено до страти

00:00,
19 Травня 2012
1016
Сирійського громадянського журналіста засуджено до страти
18 травня за звинуваченням у «державній зраді та в контактах із закордонними учасниками конфлікту» винесено смертний вирок сирійському громадянському журналісту Мохамеду Абделмавлі аль-Харірі (Mohammed Abdelmawla al-Hariri), повідомляють «Репортери без кордонів» (RSF).

Журналіста арештували 16 квітня, одразу після того як напередодні він дав інтерв’ю Al-Jazeera про ситуацію в його рідному місті Дераа.

За інформацією SKeyes Center for Media and Cultural Freedom,  аль-Харірі зазнав в ув’язненні жахливих тортур і його вразив частковий параліч.

Після оголошення вироку засудженого перевели до військової тюрми.

«Репортери без кордонів» характеризують вирок аль-Харірі як прояв «безмірної брутальності та жорстокості уряду Башара Асада». Міжнародна медіаорганізація вимагає скасувати вирок та негайного звільнити громадянського журналіста.

Сирійська ліга захисту  прав людини в (Syrian League of the Defense of Human Rights) наголошує, що вирок, винесений аль-Харірі військовим судом,  – перша  публічно проголошена смертна кара відколи торік в Сирії вибухнуло повстання проти правління президента Башара Асада.

Згідно інформації Сирійської обсерваторії з прав людини (Syrian Observatory for Human Rights),  нині за ґратами у цій близькосхідній країні перебувають понад 25 тис. опонентів диктаторського режиму.

Офіційний Дамаск звинувачує Al-Jazeera та інші закордонні медіа у причетності до глобальної змови, що має на меті спричинити в Сирії безлад.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Al-Arabia
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду