Справа щодо вбивствa гондураського журналіста Альфредо Вільяторо розгортається

00:00,
30 Травня 2012
1011

Справа щодо вбивствa гондураського журналіста Альфредо Вільяторо розгортається

00:00,
30 Травня 2012
1011
Справа щодо вбивствa гондураського журналіста Альфредо Вільяторо розгортається
Під час рейду у департаменті Кортес гондураська поліція заарештувала 27 травня п'ять підозрюваних у  викраденні та вбивстві ведучого популярної радіостанції HRN Альфредо Вільяторо  (Alfredo Villatoro), повідомляють «Репортери без кордонів» (RSF). 

У цій  резонансній справі затримано вже десятеро осіб. Останні арешти, відзначає RSF, відбулися через два дні після масових  виступів протесту проти безкарності насильницьких дій щодо журналістів.

Під час останньої операції підозрювані  здалися поліції завдяки допомозі кореспондента Canal 6 Еді Андіно, який знімав усе, що відбувалося, на плівку.   

Вік арештованих коливається від 15 до 29 років. Це – брати Осоріо, Марвін Алонсо Гомес, жінка Флорес Бо і дівчинка-підліток, ім’я якої не розкривається. Усім трьом чоловікам  раніше пред’являли звинувачення у  злочинних діях та в незаконному носінні вогнепальної зброї.

Двох ув’язнених,  Хуана Рамона Фонсеку та Міґеля Анхела Альвареса, також вважають причетними до справи Вільяторо. Другого з них, офіцера поліції, звинувачують у тому, що з  тюремної камери він вів по мобільному телефону з родиною викраденого журналіста переговори про його звільнення за викуп.

RSF відзначає оперативність, з якою проводиться «рішуча поліцейська операція» з розслідування резонансного вбивства Альфредо Вільяторо.

Водночас міжнародна медіаорганізація  закликала владу Гондураса використати той самий ресурс для розслідування справ про вбивства 28 журналістів, які, згідно з даними Національної комісії з прав людини (CONADEH), були скоєні після 2003 року (23 з них – відколи у червні 2009 року вчинено державний переворот).

RSF також привернула увагу до нерозслідуваних справ про загибель  у Гондурасі активістів з питань прав людини, адвокатів і представників неурядових та громадських організацій, які за отримання інформації заплатили своїм життям.

Нагадаємо, тіло викраденого журналіста Альфредо Вільяторо було знайдене близько двох тижнів тому у столиці Гондурасу Тегусігальпі. Коли журналіст ще перебував у розшуку, президент країни Порфіріо Лобо виступив із заявою про необхідність якнайшвидше знайти і звільнити репортера.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Альфредо Вільяторо (Alfredo Villatoro) / LaPrensa
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду