Японія планує ввести податок для закордонних постачальників електронних книг

00:00,
2 Липня 2012
1081

Японія планує ввести податок для закордонних постачальників електронних книг

00:00,
2 Липня 2012
1081
Японія планує ввести податок для закордонних постачальників електронних книг
Про плани щодо введення податку заявили представники японського Міністерства фінансів, повідомляє The Asahi Schimbun.

Податком, як відзначає видання, обкладатимуться інтернет-продавці електронних книг, такі як Amazon.

Податок, який може бути введений у 2014 році, на думку урядовців, дозволить вирівняти ринковий статус іноземних і японських компаній.

Згідно з існуючим Податковим правом, імпортовані у Японію товари обкладаються податком на митниці – проте податковий кодекс не передбачає ситуації, коли товари надходять у країну через інтернет.

За словами представника Міністерства фінансів, подібна ситуація не була можливою у 1989 році, коли було затверджено положення Податкового права.

The Asahi Schimbun відзначає, що податкова ініціатива почала активно обговорюватися у зв’язку з планами Amazon постачати електронні книги в Японію у найближчому майбутньому.

Зараз Amazon вже продає у Японії через інтернет музичні альбоми та програмне забезпечення – при цьому не сплачуючи податку.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Treehugger
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду