Європарламент проголосував проти ACTA

00:00,
4 Липня 2012
1551

Європарламент проголосував проти ACTA

00:00,
4 Липня 2012
1551
Європарламент проголосував проти ACTA
Про це повідомляється, зокрема, у офіційному Twitter Європарламенту.

Сьогодні, 4 липня, Європейський парламент відмовився від дискусійного антипіратського законопроекту  Anti-counterfeiting Trade Agreement (ACTA).

Як повідомляє видання The Verge, голосування відбулося наступним чином: 478 голосів «проти», «за» – 39 голосів, 146 парламентаріїв утрималися від голосування.

ACTA (Торгівельна угода про боротьбу з підробленою продукцією) є міжнародною угодою, яку ЄС та 22 його країни підписали у січні 2012 року. Один з аспектів угоди стосується порушення права інтелектуальної власності в інтернеті.

На думку критиків угоди, у ній містяться ризики істотного обмеження свободи користувачів інтернету та втручання в їхній приватний простір. Зокрема, мітинги проти ухвалення ACTA відбулися у Польщі, громадські протесту торкнулися також інших європейських країн.

При цьому європейські лідери констатували, що в інтернеті необхідно дотримуватися захисту авторських прав та відслідковувати випадки їх порушення, однак ACTA для цього є недосконалим законопроектом.

Так, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск раніше відзначав: «Традиційне ставлення до авторських прав, інтелектуальної власності в інтернеті не видається можливим, і ми повинні усвідомити, що над цим потрібно працювати. Але, думаю, це не може означати згоду із гаслом «інтернет – зона повної безкарності»

Президент Європарламенту Мартін Шульц зауважував, що Європа потребує забалансованої угоди, яка боротиметься проти підробленої продукції, але водночас захищатиме свободу.

У ЄС антипіратський законопроект ACTA міг би набути чинності тільки після ратифікації у Європарламенті.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The 1709 Blog
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду