У рамках «Відкритої розмови» відбулася презентація проекту ОБСЄ із взаємодії правоохоронців і ЗМІ в Україні

00:00,
6 Липня 2012
1433

У рамках «Відкритої розмови» відбулася презентація проекту ОБСЄ із взаємодії правоохоронців і ЗМІ в Україні

00:00,
6 Липня 2012
1433
У рамках «Відкритої розмови» відбулася презентація проекту ОБСЄ із взаємодії правоохоронців і ЗМІ в Україні
У рамках програми з налагодження діалогу між представниками ЗМІ та органами влади «Відкрита розмова» відбулася презентація проекту ОБСЄ «Сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ», повідомляє прес-служба президента України.

Складовою проекту стали презентації міжнародних експертів: директора Центру з питань свободи ЗМІ при університеті Шеффілда Вільяма Хорслі та експерта і тренера з понад 30-річним досвідом управління зв’язками з мас-медіа в поліції Гонконгу Еріка Локієра.

Як відзначає прес-служба президента України, під час презентації експерти ознайомили учасників «Відкритої розмови», працівників правоохоронних органів і представників журналістської спільноти з практиками налагодження роботи правоохоронців зі ЗМІ.

Зокрема було проаналізовано міжнародні документи і норми щодо захисту прав журналістів, обговорено практики існування незалежних комісій при правоохоронних органах, які розглядають скарги на їх діяльність.

Під час презентацій експерти також торкнулися питань насилля проти журналістів з боку правоохоронців, свободи преси у світі, діяльності інтернет-ЗМІ, принципів діяльності прес-служб правоохоронних органів, законодавства, яке регулює діяльність правоохоронців і журналістів.

Виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар висловила сподівання, що проект ОБСЄ може зробити співпрацю правоохоронців із журналістами більш прозорою.

«Ми переконані, що саме такий формат є найбільш сприятливим, він дає змогу не лише донести інформацію, а й почати ефективну комунікацію стосовно того, як можна ще поліпшити відносини», – відзначила Сюмар.

Вона також додала, що в рамках проекту ОБСЄ будуть проведені тренінгові семінари для працівників МВС і журналістів на основі рекомендацій, розроблених міжнародними експертами. Програма тренінгів включатиме практичні та юридичні аспекти взаємодії правоохоронців і журналістів, методи розробки і втілення комунікацій стратегій, доступу до публічної інформації та співробітництва правоохоронних органів з органами саморегулювання журналістської спільноти.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні Тігран Карапетян зауважив, що тренінги для кращої співпраці журналістів і правоохоронців є важливими – оскільки і ті, і інші працюють заради добробуту суспільства.

 «Журналісти навряд чи можуть розраховувати на кращий захист своїх прав, здоров'я і навіть життя без належної роботи міліції, водночас правоохоронці не зможуть якісно виконувати свою роботу, не маючи належного рівня довіри суспільства, яку можна отримати завдяки висвітленню їх роботи у ЗМІ», – відзначив Карапетян.

Перший заступник директора Інституту УДО України КНУ ім. Т.Шевченка В’ячеслав Штучний, у свою чергу, подякував міжнародним експертам за виступи, додавши що матеріали з їх презентацій будуть використані в навчальному процесі Інституту УДО України.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Facebook програми «Відкрита розмова»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду