Мати ув’язненого в’єтнамського блогера вчинила акт самоспалення

00:00,
31 Липня 2012
1120

Мати ув’язненого в’єтнамського блогера вчинила акт самоспалення

00:00,
31 Липня 2012
1120
Мати ув’язненого в’єтнамського блогера вчинила акт самоспалення
Данг Ті Кім Лієнг (Dang Thi Kim Lieng), мати відомого в’єтнамського блоґера Та Фонг Тан (Ta Phong Tan) померла, вчинивши акт самоспалення біля штаб-квартири Народного Комітету в провінції Бак Лью, повідомляють «Репортери без кордонів (RSF). 

RSF розцінила смерть 64-річної Лієнг як «акт відчаю» – мати переживала за долю доньки-дисидентки  у переддень судового процесу над нею.  Крім того, декілька днів тому родина опинилися під загрозою виселення та конфіскації будинку.

«Репортери без кордонів» висловили «глибокий смуток та обурення цією трагедією, якої  можна було б уникнути, якби влада не виявляла таку впертість».

«Смерть Ліенг – це  трагедія, яка зачіпає усіх дисидентів В'єтнаму», – наголошується у повідомленні RSF.

«Репортери без кордонів» закликали владу негайно повідомити ув’язнену Та Фонг Тан  про смерть матері та надати їй можливість бути присутньою на  похороні.

Міжнародна медіаорганізація вимагає негайно звільнити дисидентку та двох її колег-блогерів – Фан Тхань Хай (Phan Thanh Hai) і Нгуєн Ван Хай (Nguyen Van Hai).

Усі троє належать до забороненного владою Free Journalists Club / Клубу незалежних журналістів, і мають постати 7 серпня перед судом у Хошиміні.

Процес планується провести за зачиненими дверима, без присутності обвинувачених і міжнародних спостерігачів, відзначає RSF. Підсудним загрожують 20-річні терміни тюремного ув’язнення за звинуваченням в антиурядовій пропаганді згідно зі статтею 88 Кримінального кодексу.

«В останні місяці в’єтнамський уряд вдався до ще більш жорстоких репресій проти дисидентів,  ведучи проти них наклепницькі кампанії. Нині утиски обернулися родинними втратами. Нещодавно ми зафіксували нові випадки стеження, арештів та фізичних нападів на блогерів. Необхідно, щоб міжнародна спільнота негайно й рішуче нагадала В’єтнаму про необхідність виконання ним зобов’язань щодо дотримання прав людини та принципів свободи слова», – резюмують «Репортери без кордонів».

В’єтнам фігурує у списку «Ворогів інтернету» RSF та посідає третє місце у світі після Китаю й Ірану як країна з найбільшою кількістю ув’язнених блогерів та інтернет-дисидентів. За даними RSF, нині за гратами за вільне висловлювання поглядів в інтернеті у В’єтнамі перебувають принаймні 18 громадянських журналістів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Данг Ті Кім Лієнг (Dang Thi Kim Lieng) / CO
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду