Хакери черговий раз атакували Reuters

00:00,
15 Серпня 2012
928

Хакери черговий раз атакували Reuters

00:00,
15 Серпня 2012
928
Хакери черговий раз атакували Reuters
Сьогодні знову було зламано блог-платформу Reuters, повідомляється на сайті інформагентства.

Наразі блог-платформа Reuters не відкривається, однак, як повідомили у самому інформагентстві, у блозі одного з журналістів Reuters було розміщено неправдиве повідомлення про смерть міністра іноземних справ Саудівської Аравії принца Сауда аль-Файсала (Saud al-Faisal).

Інформагентство зауважує, що не передавало таку інформацію, а саму публікацію згодом було видалено.

Reuters відзначає, що не володіє даними щодо того, хто стоїть за хакерською атакою.

Атака стала вже третім кібернападом на сайти Reuters протягом останніх двох тижнів. Раніше хакери зламали один з Twitter-акаунтів інформагентства, розповсюдивши через нього близько 20 твітів з інформацією, яка не відповідає дійсності. Зокрема, деякі пости стосувалися числених втрат армії сирійських постанців у сутичках з урядовими силами.

За декілька днів до зламу Twitter хакери, як і сьогодні, атакували блоги Reuters, розповсюджуючи там неправдиву інформацію. В одному з таких повідомлень стверджувалося, що  повстанці придбали в Лівії хімічну зброю і готувалися контрабандою переправити її в Сирію. В іншому повідомлялося, що повстанці готуються відступити до Туреччини, зазнавши масових втрат від сирійських урядових військ.

Коментуючи обидві попередні атаки, представники Reuters відзначали, що організатори та виконавці хакерських атак їм не відомі. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Phys
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду