У російській Держдумі створили комітет зі справ ЗМІ

00:00,
28 Вересня 2012
1141

У російській Держдумі створили комітет зі справ ЗМІ

00:00,
28 Вересня 2012
1141
У російській Держдумі створили комітет зі справ ЗМІ
Депутати Держдуми одностайно проголосували у п’ятницю за відродження комітету зі справ ЗМІ, повідомляє інформагентство РІА «Новости».

Головою комітету було обрано Олексія Митрофанова – формального члена фракції «Справедливая Россия», якого відсторонили від роботи за порушення дисципліни.

Митрофанов пообіцяв захищати журналістів і принципи свободи слова, робити медіа конкурентоспроможними та ніколи не судитися із засобами масової інформації.

«Я – ветеран інформаційних війн і часто отримував серйозні удари від журналістів, проте ніколи не судився із ЗМІ, і так продовжуватиметься й надалі», – заявив Митрофанов.

Проблемам журналістики приділятиметься особлива увага, однак комітет також працюватиме над питаннями зв’язку, інтернету та впровадження нових інформаційних технологій, підкреслив він.

Не оминули Митрофанова і «важкі» запитання – так депутат від фракції «ЛДПР» Сергій Іванов поцікавився: «Якщо хтось продюсує порнофільм, у якому в якості головних героїв фігурують лідери іноземних держав – це свобода слова, чи зловживання свободою слова?», натякнувши на підтриманий Митрофановим влітку 2005 року еротичний фільм Юлия, котрий викликав резонанс у суспільстві. У якості головних героїв стрічки можна було вгадати Юлію Тимошенко та Михайла Саакашвілі. Пізніше Митрофанов вибачився перед Тимошенко. Олексій Митрофанов, у свою чергу, пояснив, що це був проект із боротьби з людьми, чиї дії були направлені проти Росії.

Про готовність співпрацювати з Мітрофановим вже заявив Союз журналістів Росії, члени якого висували у якості кандидата на посаду голови нового комітету депутата Бориса Рєзніка.

До складу комітету зі прав ЗМІ увійдуть також представники «Единой России» Володимир Крупєнніков та Ольга Тимофеєва, депутати «ЛДПР» Денис Волчек і Вадим Дєньгін та представник «Справедливой России» Олексій Туманов.

Нагадаємо, про плани зі створення у Держдумі РФ комітету зі справ ЗМІ журналістам повідомляв 17 вересня спікер нижньої палати Сергій Наришкін.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олексій Митрофанов / РІА «Новости»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду