США вперше виступили за ухвалення норм поведінки держав в інтернеті

00:00,
9 Жовтня 2012
1087

США вперше виступили за ухвалення норм поведінки держав в інтернеті

00:00,
9 Жовтня 2012
1087
США вперше виступили за ухвалення норм поведінки держав в інтернеті
Про це заявила держсекретар Хілларі Клінтон на міжнародній конференції з кіберпростору у Будапешті, повідомляє «Коммерсантъ».

Росія вже давно домагається розробки подібних правил, проте дотепер офіційний Вашингтон категорично відкидав цю ідею. Хоча США солідарні з РФ лише частково, вже зараз, за даними «Коммерсантъ», керівництво двох країн розпочало переговори щодо створення спеціальних гарячих ліній на випадок глобальних кібератак – типу існуюючих за часів холодної війни.

Другу міжнародну конференцію з кібепростору у Будапешті відвідали більше 600 дипломатів, експертів із кібербезпеки та представники глобальних гравців інтернет-ринку. На аналогічній конференції у Лондоні минулого року Росія запропонувала ухвалити міжнародні правила поведінки в інтернеті і представила концепцію конвенції ООН «Про інформаційну безпеку». Зокрема, документ забороняв використовувати інтернет для військових операцій, повалення урядів, кібератак на інфраструктури країн – проте залишав головам держав широкий спектр свобод у національних сегментах інтернету. Тоді США відкинули російську ініціативу, назвавши її спробою ввести урядову цензуру в окремо взятих країнах.

Неочікувану заяву Клінтон підтримали міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг, міністр закордонних справ ЄС Кетрін Ештон, а також декілька інших дипломатів, котрі раніше критикували російську ініціативу, відзначає «Коммерсантъ». До яких саме заходів готові спільними зусиллями вдатися урядовці, поки що не конкретизується. «Вочевидь, мова поки що йде лише про спільну боротьбу із кіберзлочинцями», – зауважує газета.

Західні країни, як вже відзначалося, не підтримують московські ідеї повністю – їм не подобаються принципи невтручання у внутрішньодержавну політику щодо інтернету, базовою тезою у цьому аспекті Захід вважає свободу слова в інтернеті.

Вільям Хейг, зокрема, хоча і визнав, що через фільм «Невинність мусульман» загинули люди, назвав спроби блокувати доступ до подібних матеріалів «контрпродуктивними та приреченими на поразку».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Wallpaperdj
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду