«Репортери без кордонів» стривожені викраденнями журналістів у Криму та на Cході України

00:00,
5 Червня 2014
1161

«Репортери без кордонів» стривожені викраденнями журналістів у Криму та на Cході України

00:00,
5 Червня 2014
1161
«Репортери без кордонів» стривожені викраденнями журналістів у Криму та на Cході України
«Репортери без кордонів» стривожені продовжуваними випадками викрадень журналістів у Східній Україні та в Криму. Вони також закликають українську та російську владу та всі військові формування в регіоні поважати журналістів незалежно від редакційної політики їхнього медіа.

Організація описує ситуацію Сергія Мокрушина та Владлена Мельникова, яких 2 червня у Сімферополі затримали «бійці самооборони Криму», побили, а також проглянули інформацію на їхніх мобільних телефонах та аккаунтах у соцмережах.

Після того, як журналісти вийшли на волю, Сергій Мокрушин розповів, що нападники звинувачували їх у «хуліганстві» без зазначення деталей. Обоє медійників представляють Центр журналістських розслідувань, що діє у Сімферополі.

2 червня у Донецьку проросійські бойовики викрали редакторів видання «Донбас» і «Вечірній Донецьк» Олександра Брижа та Леоніда Лапу.

Після свого звільнення того ж дня вони розповіли, що нападники вимагали від них змінити  редакційну політику.

29 травня був затриманий Дмитро Литвиненко, журналіст телеканалу СТБ. Бойовики оглянулии його обладнання. Їм не сподобався тон SMS повідомлень та останні його журналістські матеріали про батальйон «Донбас». Литвиненка, а також оператора та водія, зв’язали та побили, одягнули на голови мішки та доставили до будівлі СБУ в Донецьку, звідки їх наказав випустити очільник сепаратистів.

Досі нічого невідомо про «антиукраїнського» блогера Артема Ларіонова, який зник 10 травня, зазначають «Репортери». За словами його друзів, востаннє його бачили на блокпості українських військових між Слов’янськом та Краматорськом. Українська влада каже, що їй нічого невідомо про місцезнаходження блогера.

«Репортери без кордонів» дуже стурбовані зникненням громадського журналіста і закликають тих, хто утримує Артема Ларіонова, надати інформацію про цю ситуацію та про стан його здоров’я.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
en.rsf.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду