Дані 10 млн. осіб викрадено у Японії через мобільні додатки

00:00,
31 Жовтня 2012
887

Дані 10 млн. осіб викрадено у Японії через мобільні додатки

00:00,
31 Жовтня 2012
887
Дані 10 млн. осіб викрадено у Японії через мобільні додатки
Наймасштабніший випадок викрадення даних користувачів у країні.

Токійська поліція заарештувала п’ять підозрюваних у створенні та розповсюдженні безкоштовних додатків для смартфонів, через які зловмисники отримали доступ до даних 10 млн. осіб, пише Digit з посиланням на японський канал NHK.

Серед затриманих, зокрема, – колишній власник невеликої технологічної компанії. Вік затриманих коливається від 20 до 30 років.

Створені хакерами програми (в основному – ігри) для Android передавали всі дані з адресної книги користувачів на віддалений сервер. За попередніми даними, зловмисні програми інсталювали на свої гаджети більше 90 тис. власників смартфонів.

Згідно із повідомленням поліції, з лютого 2012 року хакери розмістили в інтернеті близько 50 таких додатків.

Представники поліції підкреслили, що цей випадок викрадення приватних даних є наймасштабнішим у історії Японії. Загалом з початку поточного року і до кінця вересня у країні було виявлено близько 175 тис. зловмисних додатків для смартфонів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Corbis
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду