Ізраїльські ракети влучили в будівлю офісу AFP у Секторі Гази

00:00,
21 Листопада 2012
1096

Ізраїльські ракети влучили в будівлю офісу AFP у Секторі Гази

00:00,
21 Листопада 2012
1096
Ізраїльські ракети влучили в будівлю офісу AFP у Секторі Гази
Три ізраїльські ракети влучили у вівторок ввечері у розташовану в самому центрі Сектору Гази 8-поверхову будівлю, де знаходиться офіс Agence France-Presse, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Як повідомив фотокореспондент AFP Махмуд Хамс, котрий під час обстрілу перебував на четвертому поверсі будівлі, ніхто із співробітників інформагентства не постраждав.

«Ми разом з колегою почули вибух, через який затремтіла вся будівля, проте не зрозуміли, що він прогримів прямо над нами. Через п’ять хвилин пролунали ще два потужних вибухи, а на поліцейській хвилі почали передавати повідомлення про те, що постраждала наша будівля – вежа «Наама», – розповів Хамс.

Ізраїльські військові підтвердили, що ракетний удар було направлено на вежу у районі Ер-Рімаль. «Ми обстріляли сьомий поверх будівлі. За інформацією наших джерел, у ХАМАС там знаходився центр збору військовий розвідданих», – повідомив AFP офіційний представник ізраїльської армії.

У понеділок, 19 листопада, ізраїльська авіація атакувала у столиці Сектора Гази хмарочос, де розташовано офіси декількох іноземних та місцевих ЗМІ, включно з телекомпанією «Аль-Акса», що підконтрольна ісламістській владі анклаву.

18 листопада внаслідок обстрілу було зруйновано бізнес-центр «Аль-Шава», в якому розташовувалися офіси численої кількості медіакомпаній, серед них – Russia Today, Sky News, ITV, а також палестинські новинні агентства.

Масштабні атаки на ізряїльські урядові сайти проводили протягом минулих вихідних відомі хакерські угруповання, зокрема, Anonymous. Представники Anonymous заявили, що агресивні військові дії офіційного Ізраїлю суперечать нормам міжнародного права.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«ИТАР-ТАСС»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду