У Сирії оголошено в розшук репортерів Al Jazeera та Al Arabiya

00:00,
6 Квітня 2013
1182

У Сирії оголошено в розшук репортерів Al Jazeera та Al Arabiya

00:00,
6 Квітня 2013
1182
У Сирії оголошено в розшук репортерів Al Jazeera та Al Arabiya
Провладний сирійський бізнесмен Фахім Сакр пообіцяв грошову винагороду 10 млн. сирійських лір (близько $95 тис.) тому, хто захопить і передасть силам безпеки репортерів Al Jazeera і Al Arabiya, повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).

У інтервю сирійському державному Фахім Сакр (Fahim Saqr), який займається бізнесом у Кувейті, звинуватив репортерів у тому, що вони вводять в оману сирійський та арабський народи.

Водночас сирійські повстанці почали вимагати, щоб іноземні журналісти  користувалися винятково послугами їхніх перекладачів і водіїв. Місцеві репортери повідомляють про посилені спроби опозиції обмежити невигідне висвітлення новин.

Представник Al Jazeera Хассан Саїд (Hassan Saeed) сказав Комітету захисту журналістів: «Нам не затулять рота. Незважаючи на погрози, ми будемо продовжувати працювати у Сирії».

 

«Наші колеги з Al Jazeera та Al Arabiya зіштовхуються із величезними ризиками. Ця необачна заява може обернутися для них ще більшою небезпекою», – відзначив, в свою чергу, координатор програми Комітету захисту журналістів з Близького Сходу і Північної Африки Шериф Мансур (Sherif Mansour).

 

Al Jazeera оприлюднила спеціальну заяву з приводу обіцяної Фахімом Сакром грошової винагороди. Юрист телемережі Абдалла аль-Ахмед (Abdalla al-Ahmed) повідомив Комітету захисту журналістів, що до генеральної прокуратури Кувейту подано позов, у якому бізнесмен звинувачується в погрозах та розпаленні ненависті стосовно кореспондентів Al Jazeera у Сирії.

 

Al Arabiya, що базується в ОАЕ, ще не виступила з публічною заявою. Представникам Комітету захисту журналістів не вдалося отримати коментар телеканалу.

 

Генеральний секретар Асоціації кувейтських журналістів Фейсал Кеней (Faisal Qenaei) підтримав кореспондентів Al Jazeera i Al Arabiya у Сирії, а також закликав офіційний Кувейт розпочати розслідування справи сирійського бізнесмена.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: NBC.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду