Google може піти на поступки ЄС та змінити механізм пошукової видачі

00:00,
15 Квітня 2013
1084

Google може піти на поступки ЄС та змінити механізм пошукової видачі

00:00,
15 Квітня 2013
1084
Google може  піти на поступки ЄС та змінити механізм пошукової видачі
Пошук може змінитися  таким чином, що система не надаватиме перевагу власним сервісам  компанії, а показуватиме їх на рівні з результатами конкурентів,  повідомляє Financial Times.

Ще у 2010 році група компаній-конкурентів Google, в тому числі Microsoft, подала скаргу проти Google у Євросоюз. Суть звинувачення була в тому, що Google надає пріоритет власним рішенням під час роботи пошукової системи та штучно знижує результати конкурентів. Євросоюз почав розглядати цю справу, хоча офіційного слідства так і не було розпочато.

Як повідомляє Financial Times, посилаючись на свої джерела, зараз Google запропонувала створити механізм чіткого розмежування між пошуковою видачею з показом власних результатів та посилань на сервіси конкурентів.

Якщо деякі оголошення у видачі є рекламними (наприклад, ресторанів), то Google  повинна буде поставити посилання від трьох конкуруючих пошукових систем. Якщо всі оголошення у видачі рекламні (наприклад, магазини), то Google повинна буде провести тендер, у результаті якого буде видано посилання на аналогічні сервіси конкурентів. Однак поки що офіційних заяв з боку Google чи Єврокомісії не зроблено.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що на думку Єврокомісії  Google зловживає своєю домінуючою позицією на ринку інтернет-пошуку. У травні 2012 року регулятори відкрито попередили Google про те, що знайшли чотири способи, за домомогою яких компанія порушувала антимонопольне законодавство.

Зокрема, це спосіб надання інформації про власні продукти вертикального пошуку в результатах пошукових запитів – він відрізняється від видачі продуктів конкурентів; по-друге, копіювання вмісту інших сайтів без їхнього дозволу для демонстрації власних сервісів; по-третє, демонстрація цільової реклами Google на сайтах партнерів, які користуються пошуком;  та насамкінець також обмеженнями на надання рекламного інструменту AdWords конкурентам.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Expert.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду