Китайським журналістам заборонили цитувати іноземні ЗМІ

00:00,
17 Квітня 2013
1457

Китайським журналістам заборонили цитувати іноземні ЗМІ

00:00,
17 Квітня 2013
1457
Китайським журналістам заборонили цитувати іноземні ЗМІ
Рішення прийнято, щоб  «зміцнити  менеджмент» та припинити «поширення шкідливої інформації».

Таку директиву видав регулятор китайських медіа – Генеральна адміністрація з питань преси, видавничої справи, радіо, кіно та телебачення - повідомляє The Daily Telegraph.

«Без попереднього узгодження, жодному ЗМІ не дозволено використовувати новини з іноземних медіа та веб-сайтів», - сказано у повідомленні регулятора, яке було опубліковано у вівторок в «Журналі преси та видавничої справи Китаю».

Редактори газет та репортери мають дотримуватися «принципів єдності, стабільності та позитивного висвітлення».  Крім того, інформація з комерційних та неурядових організацій, а також від фрілансерів може бути опублікована лише після «повної перевірки».

 «The Daily Telegraph» цитує Девіда Бандурскі, редактора China Media Project в університеті Гонг-Конгу, який вважає, що подібні правила є частиною спроб контролювати контент ЗМІ та запобігти  появі незручних матеріалів з іноземних ЗМІ. Тим не менш, експерт не вважає це ефективним, оскільки сотні мільйонів китайців отримують новини з таких мікроблогів як  Sina Weibo.

Китай останнім часом посилює контроль над інтернетом , в тому числі над інформацією із закордонних ЗМІ.  Зокрема, цензури зазнавали сайти таких медіа як Bloomberg, New York Times, також посилилось блокування сайтів Voice of America, BBC, Radio Free Asia та Deutsche Welle.

В Індексі свободи преси «Репортерів без кордонів» за 2011-2012 рр. Китай посів 174 місце серед 179 країн світу. Він фігурує також у списку «Ворогів Інтернету» за 2012 рік.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: cultureyard.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду