Затриманого у Стамбулі російського журналіста звільнили

00:00,
15 Червня 2013
959

Затриманого у Стамбулі російського журналіста звільнили

00:00,
15 Червня 2013
959
Затриманого у Стамбулі російського журналіста звільнили
Російського журналіста Аркадія Бабченко, затриманого через несанкціоновану зйомку, звільнили. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на диппредставника Генерального консульства Росії в Стамбулі Миколу Кузовенко.

Турецька поліція затримала Аркадія Бабченко у п’ятницю на стамбульській площі Таксим, де більше двох тижнів відбуваються антиурядові мітинги.

Консул генерального консульства Росії у Стамбулі Микола Кузовенко повідомив, що журналіста звільнили і депортувати з Туреччини не будуть. Крім цього консул відзначив, що проти журналіста не будуть порушувати жодних кримінальних справ, відповідне рішення ухвалив стамбульський прокурор.

Аркадія Бабченко затримали через проведенні відеозйомки без дозволу, російський журналіст провів ніч у поліцейському відділку.

За даними РІА «Новости», жертвами турецьких протестів вже стали 4 осіб, а кількість постраждалих досягла 5 тис. Антиурядові мітинги, які почалися із акції протесту в Стамбулі на захист парку Gezi Park, тривають більше двох тижнів. Поліція розганяла демонстрантів, використовуючи сльозогінний газ і водомети. Про те, що серед постраждалих опинилися їхні журналісти заявляли авторитетні світові ЗМІ, зокрема, інформагентство Reuters.

Про атаки з боку поліції і демонстрантів на турецьких журналістів повідомляли представники Комітету захисту журналістів. Також повідомлялося про переслідування турецькою владою користувачів соціальних мереж. Рокритикувала дії турецької поліції і представник Держдепартаменту США Джен Псакі (Jen Psaki). Представники хакерської групи Anonymous на знак солідарності з демонстрантами зламали сайти турецьких урядових установ і деяких місцевих ЗМІ.

Декілька днів тому турецьке Агентство з моніторингу діяльності ЗМІ оштрафувало місцеві канали Halk TV, Ulusal TV, Cem TV і EM TV за прямі трансляції акцій протесту, деякі кадри яких регулятор визнав занадто жорстокими.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: НТВ.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду