Знищити носії Guardian з матеріалами Сноудена із міркувань нацбезпеки наказав Кемерон

00:00,
22 Серпня 2013
1138

Знищити носії Guardian з матеріалами Сноудена із міркувань нацбезпеки наказав Кемерон

00:00,
22 Серпня 2013
1138
Знищити носії Guardian з матеріалами Сноудена із міркувань нацбезпеки наказав Кемерон
Британський прем’єр-міністр Девід Кемерон особисто дав наказ знищити жорсткі диски з інформацією від Едварда Сноудена, піклуючись про національну безпеку. Про це 21 серпня пише сама Guardian.

Кемерон дав наказ секретарю кабінету міністрів Джеремі Хейвуду (Jeremy Heywood) зв’язатися з редакцією Guardian, і організувати знищення дисків. В офісі заступника прем’єра Ніка Клегга (Nick Clegg) підкреслили, що це було зроблено із міркувань безпеки.

Секретні дані можуть стати «серйозною загрозою національній безпеці» і життям людей, якщо потраплять до чужих рук, пояснив представник Клегга. При цьому він наголосив, що знищення інформації ніяк не вплине на можливість Guardian публікувати статті на тему розв’язаної Сноуденом полеміки.

«Таке рішення ухвалили, тому що воно полягало не в забороні Guardian публікувати статті про цю проблему, а в знищенні матеріалів, котрі самі по собі можуть вбити, а також завдати шкоди державній безпеці», – підкреслив представник Ніка Клегга.

Про те, що від Guardian вимагали видати або знищити надані Сноуденом матеріали розповів у своїй колонці від 19 серпня головний редактор видання Алан Расбріджер (Alan Rusbridger). Зрештою, під наглядом полісменів жорсткі диски були знищені, але Guardian заявила, що продовжить працювати зі скопійованою інформацію з-за меж Великобританії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: The Bolton News.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду