Справа Silk Road: британські агенти погрожують анонімному інтернету

00:00,
9 Жовтня 2013
911

Справа Silk Road: британські агенти погрожують анонімному інтернету

00:00,
9 Жовтня 2013
911
Справа Silk Road: британські агенти погрожують анонімному інтернету
Крім того, у рамках кримінального провадження, відкритого у зв’язку із звинуваченнями у торгівлі наркотиками через веб-сайт Silk Road, арештовано восьмеро осіб.

Затримання проводилися службами Великобританії, Швеції та США, передає USA Today. Двоє було затримано у Штатах, двоє – Швеції. Четверо – у Великій Британії, уточнює BBC і додає, що Національне кримінальне агентство (NCA) попереджає про наступні арешти. «Нещодавні арешти тільки початок; буде набагато більше», - заявив очільник органу Кіт Брістоу.

Повідомляється, що затримання нових підозрюваних у справі відбулося відразу незабаром після арешту у Сан-Франциско агентами ФБР Росса Ульбріхта, потенційного адміністратора і засновника сайту. Проте у ЗМІ інформація потрапила лише зараз. Затримані нібито були постійними користувачами Silk Road.  

У Національному кримінальному агентстві також звітують про вилучення «біткоінів» на мільйони фунтів.

Таким чином правоохоронці намагаються показати, що анонімність в інтернеті – усього лише ілюзія. «Прихований інтернет насправді не є таким, і ваша анонімність не є анонімною. Ми знаємо, де ви є, що ви робите і ми спіймаємо вас», - погрожують у британському Агентстві. Там наразі провадять розслідування, як злочинці використовують «темну мережу».

Нагадаємо, що зайти на Silk Road можна було через Tor, сервіс так званої «темної мережі» («dark web»), що дає можливість користувачам залишатися анонімними, створюючи таким чином перешкоди для правоохоронців у визначенні місцезнаходження юзерів.   

Правоохоронці вважають, що «темна мережа» - ельдорадо для злочинців. «Такі криміналізовані ділянки інтернету використовуються не лише для продажу наркотиків; там шахрайства, способи незаконного переправлення людей і товарів, обмін зображеннями насилля над дітьми, продаж зброї», - зауважує Енді Арчібальд, голова відділу кібезлочинів NCA.

Водночас прихильники анонімності в інтернеті запевняють, що більшість користувачів «темної мережі» – це звичайні люди, які просто не бажають, щоби хтось відслідковував, які сайти вони відвідують.

Як відповідь на зростаючу активність спецслужб на сайті технологічних новин TechCrunch, з’явилося повідомлення, що нова версія Silk Road може бути «готова до запуску».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
npr.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду