У Сирії викрадено ще двох французьких журналістів

00:00,
10 Жовтня 2013
949

У Сирії викрадено ще двох французьких журналістів

00:00,
10 Жовтня 2013
949
У Сирії викрадено ще двох французьких журналістів
Зовнішньополітичне відомство Франції повідомило, що репортер Ніколя Енен (Nicolas Hénin) і фоторепортер П’єр Торрес (Pierre Torrès) вже четвертий місяць перебувають у Сирії у якості заручників.

Обох їх викрали ще 22 червня. Але досі інформація не отримала публічного розголошення, оскільки таким було прохання їхніх родин, відзначає МЗС. Наразі французьке відомство звітує, що держава мобілізувала усі наявні засоби, щоб домогтися звільнення журналістів. Так, Центр кризових ситуацій МЗС постійно інформує сім’ї постраждалих про акції,  які здійснються з цією метою.

Про те, хто викрав журналістів, де і в яких умовах вони нині перебувають МЗС Франції офіційно не повідомляє.

37-річний Ніколя Енен співпрацював з тижневиком Le Point і франко-німецьким міждержавним культурницьким  некомерційний телеканалом Arte, очолював бюро телевізійного агентства Solas Films на Близькому Сході і в Африці і брав участь у франкомовних програмах RTBF, RTS та Radio Canada. Він висвітлював драматичні події в Іраку та арабську весну. Це було його п’яте відрядження до охопленої громадянською війною Сирії, повідомляє сайт Le Point.fr.  

Інший зниклий - 29-річний фоторепортер П’єр Торрес, який прибув до Сирії вдруге,  у м. Ракка. За контроль над цим містом, розташованим на півночі країни, точаться суперечки між різними збройними угруповання, що ускладнює  звільнення заручників.

Як повідомляв раніше MS, 6 червня у Сирії так само зникли  безвісті 53-річний репортер  телемережі Europe 1 Дідьє Франсуа (Didier François) та 22-річний незалежний фотокореспондент Едуар Еліас (Edouard Elias).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
П’єр Торрес і Ніколя Енен. lemonde.fr
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду