Голлівуд домігся закриття торрент-ресурсу isoHunt

00:00,
18 Жовтня 2013
1401

Голлівуд домігся закриття торрент-ресурсу isoHunt

00:00,
18 Жовтня 2013
1401
Голлівуд домігся закриття торрент-ресурсу isoHunt
Американська асоціація кінокомпаній (MPAA) оголосила, що файлообмінник isoHunt буде закрито і ресурс має виплатити студіям $110 млн. збитків. Обопільне рішення було підписане 16 жовтня.

Протягом семи календарних днів мають припинити своє існування усі ресурси, що належать до «системи isoHunt» - www.isohunt.com, www.podtropolis.com, www.torrentbox.com і www.ed2k-it.com.

Таким чином, закінчилося тривале протистояння засновника ресурсу канадійця Ґері Фанга (Gary Fung) та голлівудських мейджорів, що почалося у 2006 року. Останнім рішенням у судовій тяганині став вирок американського суду у березні цього року, згідно з яким isoHunt сприяв поширенню користувачами контрафактних копій. Наступне судове засідання було заплановане на 5 листопада у Лос-Анджелесі, представники студій готові були стягнути із Фанга $600 млн.

За оцінкою юристів кіностудій, Фанг та його компанія здатні виплати щонайбільше $5.

Позиції Фанга ґрунтувалися на тому, що його ресурс – всього лише пошуковик, який ніколи прямо не копіював незаконний контент.

«[Це рішення] є значним месседжем тим, хто будує бізнес на заохоченні, створенні сприятливих умов та допомозі іншим у порушенні авторських прав, таким чином вони самі є порушниками і будуть відповідати за свої незаконні дії», - заявив голова MPAA Крис Додд (Chris Dodd), якого цитує видання Ars Technica.

Це не перший випадок, коли файлообмінники зазнають судових переслідувань. Серед них - Napster, Grokster, KaZaa і Limewire. Останній виплатив $105 млн. Американській асоціації компаній звукозаписної індустрії (Recording Industry Association of America, RIAA).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
лого isoHunt. scratchdog.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду