Суд зобов’язав «свободівця» виплатити грошову компенсацію за пост у Facebook

00:00,
15 Листопада 2013
1468

Суд зобов’язав «свободівця» виплатити грошову компенсацію за пост у Facebook

00:00,
15 Листопада 2013
1468
Суд зобов’язав «свободівця» виплатити грошову компенсацію за пост у Facebook
Подільський районний суд Києва постановив, що речник ВО «Свобода» Олександр Аронець має виплатити депутату від «Партії Регіонів» Інні Богословській 50 тис. грн. за допис у соціальній мережі.

Про це повідомив Аронець на свій сторінці у Facebook: «Друзі! Маємо дуже небезпечний прецедент. За мій допис у фейсбуці "відьма вкрала хрестик у націоналіста" суд присудив на користь Богословської 50 тисяч гривень».

Судовий присуд Аронець розцінює як обмеження свободи думки. «Окрім чисто юридичних претензій про те, що у позові абсолютно не обгрунтовані сума позовних вимог, є ще більш складні: напередодні президентських виборів влада вдається до обмеження свободи думки на персональних сторінках у соціальних мережах!!! Не у ЗМІ, а саме в соцмережах».

«Свободівець» збирається подавати апеляцію, а щодо збору необхідних коштів звертається до громади:  «…Певно, буду просити вашої допомоги у накопиченні необхідної суми».

Позов проти Аронця Богословська подала наприкінці серпня, вимагаючи відшкодування у розмірі 250 тис. грн. та спростування інформації, оприлюдненої «свободівцем» у Facebook та Twitter.

Приводом до позову став запис Олександра Аронця у соцмережі від 6 червня 2013 року після сутички у Верховній Раді. Аронець написав: «Відьма вкрала хрестик у націоналіста. Під час сутички, що відбувалась біля трибуни ВР Богословська зірвала і вкрала хрестик у народного депутата Олега Гелевея! "Прівичкі вора удівітєльна сільни". А ми думаємо, звідки ж береться шансон! От з життя такої мадам "кастрюлькіної", адже ми пам'ятаємо, як вона починала свою кар'єру з крадіжки кастрюль на зйомній хаті в Конче-Заспі!»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександр Аронець. facebook.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду