Видавець журналів «Эксперт» і «Русский репортер» просить Путіна запобігти банкрутству медіахолдингу

00:00,
13 Грудня 2013
1032

Видавець журналів «Эксперт» і «Русский репортер» просить Путіна запобігти банкрутству медіахолдингу

00:00,
13 Грудня 2013
1032
Видавець журналів «Эксперт» і «Русский репортер» просить Путіна запобігти банкрутству медіахолдингу
Гендиректор і співвласник медіахолдингу «Эксперт» Валерій Фадєєв звернувся до президента РФ Володимира Путніа з проханням допомогти компанії, що «знаходиться у важкому фінансовому становищі», повідомляє «Коммерсантъ».

Фадєєв надіслав листа Путіну на початку грудня. У листі йдеться про те, що «Эксперт» знаходиться у тяжкому становищі через партнерство із «Внешэкономбанк», оскільки отриманий від держкорпорації кредит на 100 млн. руб. лише погіршив становище компанії, а, заклавши по ньому контрольний пакет акцій, менеджмент медіахолдингу не може шукати нових інвесторів.

Серед причин, що призвели медіахолдинг до фінансових труднощів Фадєєв називає погану кон’юнктуру рекламного ринку та закриття власного телеканалу («Эксперт-ТВ» перестав мовити у березні 2013 року). 

Фадєєв наголошує, що через банкротство медіахолдингу «можуть бути втрачені кілька провідних журналів» (у холдинг входять ділове видання «Эксперт» і суспільно-політичне «Русский репортер»), «лідируюче на російському ринку рейтингове агенство» («Эксперт РА»), та «ліквідовано кілька сотень робочих місць», збитки понесе і кредитор «Внешэкономбанк».

Як пише видання, наступного тижня питання про «Эксперт» буде обговорюватися на засіданні наглядової ради банку, очолюваного прем’єр-міністром Дмитром Медведєвим. Проте Фадєєв зауважує, що ситуацію це не змінить, оскільки «стратегічні рішення» не будуть прийняті.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Валерій Фадєєв. inop.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду