Засуджений за вбивство журналістки Кім Волл подав апеляцію

Засуджений за вбивство журналістки Кім Волл подав апеляцію

12:55,
16 Травня 2018
13879

Засуджений за вбивство журналістки Кім Волл подав апеляцію

12:55,
16 Травня 2018
13879
Засуджений за вбивство журналістки Кім Волл подав апеляцію
Засуджений за вбивство журналістки Кім Волл подав апеляцію
Автори:
Данець Петер Мадсен (Peter Madsen), засуджений до довічного ув'язнення за вбивство шведської журналістки Кім Волл (Kim Wall), подав апеляцію на вирок.

Слухання щодо апеляції почнеться 5 вересня у суді Копенгагена, повідомило AP з посиланням на прокуратуру. 

Адвокат Петера Мадсена заявив, що його підзахисний, як і раніше, заперечує свою провину у вбивстві.

Нагадаємо, суд оголосив вирок данському винахіднику та підприємцю за катування та вбивство Кім Волл 25 квітня. У січні данська прокуратура звинуватила Петера Мадсена у вбивстві, розчленуванні тіла та сексуальній нарузі над ним, які сталися 10 серпня 2017 року на його підводному човні «Наутілус».

Як писав MediaSapiens, 10 серпня журналістка Кім Волл, яка співпрацювала як фрілансер з Foreign Policy, The Atlantic,  Guardian, New York Times, Vice, The South China Morning Post та багатьма іншими виданнями, вирушила на інтерв'ю з Петером Мадсеном. Воно мало відбутися на його приватному саморобному підводному човні «Наутілус» поблизу Копенгагена. Наступного дня поліція знайшла човен, на якому був Петер Мадсен, але не було Кім Волл. Мадсена затримали за підозрою в вбивстві.
 
У серпні в морі знайшли понівечене обезголовлене тіло, яке згодом експерти ідентифікували як тіло пані Волл. У «Наутілусі» виявили сліди крові, які також належали журналістці. У жовтні поліція знайшла в морі її голову та ноги, а також особисті речі. Пізніше в морі знайшли інші частини тіла загиблої журналістки.

Спершу Петер Мадсен стверджував, що Кім Волл загинула внаслідок нещасного випадку: за його словами, на човні її нібито вдарило люком, після чого він вирішив поховати її в морі. Проте експертиза підтвердила, що голова Кім Волл не має ніяких ознак перелому. Згодом підозрюваний заявив, що журналістка померла через те, що на човні виникла проблема з тиском й приміщення заповнив вихлопний газ. Натомість слідство виявило, що Кім Волл було завдано 15 ножових поранень.

Петер Мадсен і пізніше заперечував, що вбив журналістку, проте визнавав, що розчленував її тіло та викинув його частини в море. 

Прокурор у цій справі Якуб Бух-Єпсен (Jakob Buch-Jepsen) повідомляв, що знайдені в Петера Мадсена відео зобезголовленими жінками стали доказами того, що вбивство Кім Волл було сексуально мотивованим. Двоє колишніх партнерів винахідника також підтвердили, що він мав інтерес до сексуальних тортур.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Scanpix
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду