Директора іранської газети Shargh звільнили під заставу

Директора іранської газети Shargh звільнили під заставу

14:00,
30 Квітня 2018
13783

Директора іранської газети Shargh звільнили під заставу

14:00,
30 Квітня 2018
13783
Директора іранської газети Shargh звільнили під заставу
Директора іранської газети Shargh звільнили під заставу
Автори:
Директора реформістської газети Shargh Мехді Рахманіана (Mehdi Rahmanian) звільнили під заставу в 500 мільйонів ріалів (близько $9000).

Він був заарештований  два дні тому через матеріал, опублікований в його газеті. У статті йшлося про ймовірне існування кількох публічних будинків в місті Мешхед, яке вважається священним. В Мешхед знаходиться одна з важливих святинь шиїтів-імамітів - мавзолей Імама Рези. В статті цитуються слова чиновника, який вказує на існування проституції в бідному районі Мешхеда - Шахід Раджай. Також він вказує на проблему зі зловживанням наркотиками.

Публікація викликала значний резонанс та протести серед місцевого населення. Кілька людей подали скарги проти газети за образу жінок. Також мешканці міста провели акцію протесту, закликаючи владу вжити заходів проти Shargh. Після того, як Мехді Рахманіан відмовився покарати автора статті, суд постановив затримати директора газети.

Shargh є однією з найвідоміших реформаторських газет Ірану і підтримує президента Хасана Рохані.

Нещодавно Іран почав просувати власний національний месенджер під назвою Soroush, аби витіснити з країни Telegram. Журналісти помітили, що у ньому є низка незвичайних стікерів та емодзі. На них зображена жінка в чадрі, яка тримає таблички з надписами «Смерть Америці» або схожими побажаннями на адресу Ізраїлю та масонам.

В індексі свободи преси від організації «Репортери без кордонів» Іран посідає 164 місце серед 180 країн.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Deutsche Welle
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду