Редактора єгипетського медіа заарештували, ймовірно, за передрук NYT

Редактора єгипетського медіа заарештували, ймовірно, за передрук NYT

15:20,
4 Квітня 2018
1555

Редактора єгипетського медіа заарештували, ймовірно, за передрук NYT

15:20,
4 Квітня 2018
1555
Редактора єгипетського медіа заарештували, ймовірно, за передрук NYT
Редактора єгипетського медіа заарештували, ймовірно, за передрук NYT
Автори:
3 квітня редактора єгипетського інтернет-видання Masr al-Arabia Аделя Сабрі (Adel Sabry) заарештували, а офіс медіа —опечатали.

Як повідомляє Reuters, це сталося за два дні після того, як єгипетська Верховна рада з медіарегуляції (Supreme Council for Media Regulation) зобов'язала видання сплатити 50 тисяч єгипетських фунтів (2 849 доларів США) за передрук матеріалу американської газети The New York Times про ймовірну фальсифікацію виборів у країні.

Видання повідомило, що його адвокати отримали від поліції інформацію, що арешт головреда обумовлений відсутністю в медіа дозволу на інформаційну діяльність. Проте журналісти Masr al-Arabia уважають, що причина — зміст публікації NYT. У матеріалі американського медіа йшлося про те, що деяким виборцям в Єгипті пропонували гроші та спонукали до голосування іншими способами.

У неділю медіарегулятор, базуючись на скарзі національного виборчого органу, звинуватив Masr al-Arabia в публікації фейкових новин. «Веб-сайт повинен перевірити достовірність новин або подати це як певну точку зору», — йдеться в його заяві з посиланням на матеріал NYT.

The New York Times повідомила, що переконана в точності своєї публікації. У прес-службі видання заявили, що «засуджують будь-які арешти, які залякують журналістів та придушують свободу преси».

Джерело в поліції повідомило Reuters, що Аделя Сабрі звинувачують у створенні новин без дозволу й незабаром викличуть в прокуратуру.

Masr al-Arabia є одним з близько 500 сайтів, які були заблоковані в Єгипті протягом останніх кількох місяців, хоча деякі з них все ще доступні через віртуальні мережі. Правозахисні організації наголошують, що закриття інтернет-ресурсів є проявом придушення свободи слова.  

Влада Єгипту натомість заявляє, що таким чином стримує поширення фейкових новин, що необхідно для забезпечення національної безпеки.

Нещодавно чинний президент Єгипту Абдель Фатах аль-Сісі переміг у другому терміні виборів, отримавши 97% голосів виборців, явка яких становила 41%.

Нагадаємо, півтора року тому в Єгипті заарештували журналіста Al-Jazeera Махмуда Хусейна за «підбурювання до заколоту».

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
frontnews.eu
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду