У Єгипті піддалися тортурам та зникли сотні людей - Amnesty International

У Єгипті піддалися тортурам та зникли сотні людей - Amnesty International

11:00,
13 Липня 2016
1543

У Єгипті піддалися тортурам та зникли сотні людей - Amnesty International

11:00,
13 Липня 2016
1543
У Єгипті піддалися тортурам та зникли сотні людей - Amnesty International
У Єгипті піддалися тортурам та зникли сотні людей - Amnesty International
Автори:
Упродовж останніх двох років єгипетські спецслужби викрадали та катували сотні людей, намагаючись подолати розкол у політичних поглядах в країні.

Про це заявила правозахисна група Amnesty International у новій доповіді, опублікованій на сайті організації. 

За даними нового звіту організації, впродовж останніх років зникали студенти, політичні активісти і просто учасники протестів, декотрим з них було не більше 14 років. Всі вони безслідно зникли.

Такі заходи в Amnesty назвали «ключовим інструментом державної політики» нинішнього режиму. 

Відповідно до документу, чимало зі зниклих упродовж багатьох місяців утримувалися із зав'язаними очима і в наручниках.

У доповіді також наводиться один з випадків, який стосується 14-річного Мазена Мохамеда Абдаллаха. Агенти національної служби безпеки Єгипту забрали хлопчика з дому у вересні і звинуватили в причетності до забороненого руху «Брати-мусульмани» за участю в несанкціонованих акціях протесту. 

За словами Мазена, після того, як він став заперечувати всі звинувачення, слідчі декілька разів згвалтували його, щоби він «запам’ятав» потрібне їм зізнання, а також били його струмом та обіцяли арештувати батьків. 

Під час допиту прокурора він відізвав своє зізнання, однак йому все одно пред’явили звинувачення і відпустили лиш 31 січня в очікуванні суду. 

Єгипетська влада заперечила звинувачення у викраденні і катуванні громадян. Міністр внутрішніх справ країни Абдул Гаффар заявив, що усі спецслужби діяли у відповідності до єгипетських законів.

Більше 1 тисячі людей загинули та понад 40 тисяч уважаються ув'язненими із часів, коли чинний президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі узяв під контроль владу в країні внаслідок військового перевороту, поваливши першого демократично обраного голову держави Мохаммеда Мурсі у 2013 році. 

Ще взимку правозахисна організація Amnesty international заявила, що права людини, а також інститути, покликані їх захищати, нині перебувають під загрозою у всьому світі. Організація закликала уряди країн надати повну політичну підтримку і фінансування органам, які захищають міжнародне право і права громадян. У звіті наголошується про «регрес до поваги прав людини, навіть у країнах з усталеними традиціям, таких як в ЄС. Це викликано передусім безпрецедентним припливом біженців через конфлікт в Сирії та терактами у Франції.  
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Amnesty International
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду