Постраждалі в Інгушетії журналісти розповіли про крадіжку техніки

Постраждалі в Інгушетії журналісти розповіли про крадіжку техніки

16:50,
11 Березня 2016
1675

Постраждалі в Інгушетії журналісти розповіли про крадіжку техніки

16:50,
11 Березня 2016
1675
Постраждалі в Інгушетії журналісти розповіли про крадіжку техніки
Постраждалі в Інгушетії журналісти розповіли про крадіжку техніки
Автори:
У правозахисників та журналістів, на яких напали на кордоні Інгушетії, зникли комп’ютери та фототехніка.

Про це повідомляє «Медіазона».

Правозахисник Іван Жильцов заявив, що 11 березня хтось намагався зламати його пошту на Gmail. Пан Жильцов впевнений, що зловмисники використовують для зламу його ноутбук, або планшет.

У свою чергу кореспондент «Медіазони» Єгор Сковорода розповів РБК, що слідчі не виявили у згорілому мікроавтобумі комп’ютерів та фотоапаратів. Сковорода зауважив, що безслідно згоріти техніка не могла. 

Представник «Комітету з питань запобігання катуванням» Дмитро Утукін також розповів, що ніяких слідів техніки в автобусі поліція не виявила. Окрім того, пан Утукін нагадав, що з офісу «Комітету з питань запобігання катуванням» в Інгушетії у той же день, коли був скоєний напад на журналістів, була винесена вся комп’ютерна та оргтехніка. 

9 березня близько 20 осіб напали на автомобіль з російськими й іноземними журналістами і правозахисниками зі зведеної мобільної групи «Комітету з питань запобігання катуванням», який рухався з Інгушетії в Чечню. Люди в масках витягли всіх пасажирів з мікроавтобуса, побили їх, а потім підпалили автомобіль. Нападники називали журналістів «зрадниками», «терористами» і кричали, що їм немає чого робити в столиці Чечні Грозному. Серед постраждалих – громадяни Росії, Норвегії й Швеції.

Через декілька годин після нападу на трасі юрист «Комітету з питань запобігання катуванням» Дмитро Уткін написав у своєму Twitter, що озброєні люди напали на штаб-квартиру правозахисників зведеної мобільної групи комітету в інгушському Карабулаці. Від зазначив, що озброєні люди під’їхали до штаб-квартири на п’яти машинах, один з них вимкнув камеру відеоспостереження, встановлену у під’їзді, а троє інших залізли у приміщення через вікно. 

Керівництво Чечні назвали абсурдними припущення про зв’язок нападів на журналістів та правозахисників, розповів прес-секретар чеченського лідера Альві Карімов. 

МВС Інгушетії відкрило кримінальну справу за фактом нападу на журналістів і правозахисників за статтями «хуліганство» і «умисне знищення майна».

Комітет із захисту журналістів заявляє, що однією з причин нападу на журналістів і правозахисників поблизу Чечні стала бездіяльність російської влади щодо проявів ворожості проти журналістів.
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Медіазона
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду