МЗС України вимагає негайно звільнити Олега Сенцова та інших політв’язнів

МЗС України вимагає негайно звільнити Олега Сенцова та інших політв’язнів

11:55,
25 Листопада 2015
1121

МЗС України вимагає негайно звільнити Олега Сенцова та інших політв’язнів

11:55,
25 Листопада 2015
1121
МЗС України вимагає негайно звільнити Олега Сенцова та інших політв’язнів
МЗС України вимагає негайно звільнити Олега Сенцова та інших політв’язнів
Автори:
Міністерство закордонних справ України засудило ухвалене 24 листопада рішення Верховного суду Російської Федерації залишити без змін вироки громадянам України Олегу Сенцову та Олександру Кольченку, засудженим російською владою за сфальсифікованими звинуваченнями до 20 та 10 років ув’язнення в колонії суворого режиму.

Відповідну заяву МЗС України оприлюднило увечері 24 листопада.

«Політично вмотивовані справи щодо О.Сенцова та О.Кольченка, а також незаконне утримування в РФ інших громадян України, є свідченням відсутності правосуддя в Російській Федерації і черговими символами цинізму її сучасної політики», - йдеться в заяві.

МЗС України вимагає негайно звільнити засуджених за політичними мотивами громадян України Олега Сенцова та Олександра Кольченка, а також інших українських політв’язнів, незаконно утримуваних Російською Федерацією за надуманими обвинуваченнями.

Також українське зовнішньополітичне відомство закликало світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих правових і політичних заходів зі звільнення та повернення в Україну її громадян – політичних в’язнів Російської Федерації.

Нагадаємо, 24 листопада Верховний суд Росії після розгляду апеляційної скарги на вирок українському кінорежисеру Олегу Сенцову й активісту Олександру Кольченку, визнав законним і залишив у силі вирок Північно-Кавказького суду.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький суд РФ 25 серпня визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Водночас українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Олег Сенцов і Олександр Кольченко звинувачення заперечують. Кінорежисер на суді розповів, що співробітники ФСБ Росії катували його.

У цій справі були також затримані російськими спецслужбами громадяни України Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній, вони засуджені в Росії. Пан Афанасьєв на суді у справі Сенцова-Кольченка заявив, що його катували, щоб змусити свідчити проти активістів.

Російська правозахисна організація «Меморіал» оголосила Олега Сенцова, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва політв’язнями.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Радіо Свобода
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду