Ватикан cудитиме журналістів, які викрили корупцію у церкві

Ватикан cудитиме журналістів, які викрили корупцію у церкві

14:30,
23 Листопада 2015
1339

Ватикан cудитиме журналістів, які викрили корупцію у церкві

14:30,
23 Листопада 2015
1339
Ватикан cудитиме журналістів, які викрили корупцію у церкві
Ватикан cудитиме журналістів, які викрили корупцію у церкві
Автори:
Суддя у Ватикані оголосив офіційне звинувачення в розголошенні таємної інформації 5 особам після публікації книг, які викрили корупцію та зловживання верхівки католицької церкви.

У документі щодо притягнення до суду, який Святий Престол оприлюднив у 21 листопада, названі імена двох журналістів та трьох високопоставлених представників Католицької церкви, повідомляє Голос Америки.

Двоє італійських журналістів Джанлуїджі Нуцці і Еміліано Фіттіпальді минулого тижня видали скандальні книги «Торговці у храмі» і «Жадібність», де йдеться про фінансову діяльність Ватикану. Слідство заявляє, що автори використали вкрадені документи при написанні цих книг.

Раніше міжнародна організація «Репортери без кордонів» заявила, що Нуцці та Фіттіпальді «лише скористалися своїм правом оприлюднити інформацію, яка має суспільний інтерес. Країна, яка поважає свободу слова, не може ставитись до них, як до злочинців».

Напередодні журналіст Нуцці відмовився прийти на допит у зв’язку з його книгою «Торговці у храмі». Пізніше він написав у Twitter: «Ви можете робити, що бажаєте, але поки існує світ, завжди будуть журналісти, які розповідатимуть неприємні новини».

Фіттіпальді, автор «Жадібності», з’явився на допит, утім відмовився відповідати на питання слідства, посилаючись на італійський закон про захист джерел інформації.     

«Це суд не про мене, сьогодні Ватикан кличе до суду свободу преси», - написав Фіттіпальді на Facebook.

Трьом представникам церкви загрожує також звинувачення у створенні кримінального угруповання. Поліція Ватикану раніше заарештувала двох представників, але їх відпустили після обіцянки співпрацювати зі слідством.

Судовий процес має розпочатись 24 листопада і проходитиме на території Ватикану, відкритий для преси.

Нагадуємо, суд в Ірані засудив до тюремного ув'язнення співробітника газети Washington Post Джейсона Резайана, визнаного винним у шпигунстві.
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Голос Америки
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду