Суд залишив без розгляду позов проти ZIK у «справі Чеботаря»

Суд залишив без розгляду позов проти ZIK у «справі Чеботаря»

18:58,
23 Жовтня 2015
4145

Суд залишив без розгляду позов проти ZIK у «справі Чеботаря»

18:58,
23 Жовтня 2015
4145
Суд залишив без розгляду позов проти ZIK у «справі Чеботаря»
Суд залишив без розгляду позов проти ZIK у «справі Чеботаря»
Автори:
22 жовтня Галицький суд Львова залишив без розгляду позов бізнесмена Сергія Гаврилка до медіахолдингу ZIK з вимогою спростувати інформацію про причетність пана Гаврилка до нападу на журналістів програми «Наші гроші», який стався наприкінці квітня біля будинку екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. Про це повідомляє прес-служба каналу.

В ухвалі суду від 22 жовтня йдеться про те, що позовна заява про захист честі, гідності та ділової репутації Сергія Гаврилка залишена без розгляду за клопотанням позивача.

Нагадаємо, що в липні Сергій Гаврилко подав до суду на медіахолдинг ZIK і вимагав спростувати, за його словами, неправдиву інформацію про свою причетність до скандального інциденту, офіційно вибачитися та виплатити компенсацію в розмірі 50 тисяч гривень за завдану моральну шкоду.

Перше судове засідання, на якому розглядався позов і на яке позивач не з'явився, відбулося 20 липня в Галицькому районному суді Львова.

«По-іншому бути й не могло. Позовна заява від самого початку була своєрідною спробою помсти з боку пана Чеботаря, яка виявилася невдалою. Ми за справедливість. І в цій історії крапку ставити поки рано», – заявив генеральний директор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич.

Нагадаємо, 28 квітня, біля будинку тоді ще заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря невідомі брутально напали на знімальну групу антикорупційного проекту «Наші гроші» телеканалу ZIK. Нападники побили оператора, розтрощили техніку та втекли з місця інциденту. За даними телеканалу, напад здійснили зять Сергія Чеботаря Олег Поліщук і власник автомобіля, на якому здійснювався напад, Сергій Гаврилко.

Телеканал ZIK звернувся до МВС та особисто міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з вимогою максимально оперативно та об’єктивно розслідувати злочин.

За фактом нападу на журналістів проекту «Наші гроші» було відкрито два кримінальних провадження - за статтею 186 частиною 2 («Грабіж, поєднаний з насильством», через викрадення у журналістів відеокамери та відеореєстратора), а також за статтею 171 частиною 1 («Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»). Згодом прокуратура Києво-Святошинського району визнала постраждалими журналістів проекту «Наші гроші» Надію Бурдей та оператора Максима Шелеста.

13 травня Сергій Чеботар подав у відставку з посади заступника міністра внутрішніх справ.

Водночас проти журналістів програми «Наші гроші» було відкрито провадження щодо «незаконного збирання» конфіденційної інформації про сім'ю колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря. У липні кримінальне провадження було закрито.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду