У Німеччині журналісти просять захисту від антиісламістів Pegida

У Німеччині журналісти просять захисту від антиісламістів Pegida

17:08,
6 Жовтня 2015
2829

У Німеччині журналісти просять захисту від антиісламістів Pegida

17:08,
6 Жовтня 2015
2829
У Німеччині журналісти просять захисту від антиісламістів Pegida
У Німеччині журналісти просять захисту від антиісламістів Pegida
Автори:
Журналісти, які працюють у федеральних землях ФРН Тюрингія, Саксонія і Саксонія-Ангальт, обурені і стривожені випадками підбурювання та закликами до насильства на їхню адресу в ході демонстрацій антиісламських рухів Pegida («Європейці-патріоти проти ісламізації Заходу») у Дрездені і Legida (відділення у Лейпцігу).

Про це пише Укрінформ із посиланням на заяви профспілки газетних видавництв і телерадіокомпанії Mitteldeutsche Rundfunk

«Скандування тисячами прибічників цих рухів «Брехлива преса» нестерпне для всіх представників ЗМІ. Це цькування і насильство відносно ЗМІ. Воно також шкодить демократії, створює настрої невпевненості серед населення і провокує дії аж до застосування сили», - йдеться у спільному зверненні.

Видавництва запевняють, що завжди прагнуть до об'єктивного зображення подій. Вони закликають правоохоронців притягнути до відповідальності усіх, хто атакує журналістів.

Послідовники руху проти ісламізації особливо активізувалися влітку цього року. Вони регулярно проводять масові акції, спрямовані проти політики влади у сфері біженців. Одна з таких пройшла минулими вихідними, коли кілька тисяч осіб намагалися організувати «живий кордон» проти прохачів притулку.

Нагадуємо, що у травні минулого року у Лівії бойовики вбили антиісламістського редактора.  Відомого критика ісламістів та головного редактора тижневика Bunieq Міфтаха Бузеїда (Muftah Bu-Zaid) застрелили ранком у центрі міста. За декілька днів до трагічного фіналу головреду погрожували. В інтерв’ю Міфтах Бузеїд заявив, що його залякували убивством, якщо протягом доби не покине країну. Журналіст відмовився виконати цю вимогу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ukrinform.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду