У 2015 році загинуло 30 журналістів - Міжнародний інститут преси

У 2015 році загинуло 30 журналістів - Міжнародний інститут преси

15:30,
13 Травня 2015
2970

У 2015 році загинуло 30 журналістів - Міжнародний інститут преси

15:30,
13 Травня 2015
2970
У 2015 році загинуло 30 журналістів - Міжнародний інститут преси
У 2015 році загинуло 30 журналістів - Міжнародний інститут преси
Автори:
30 журналістів загинули у 2015 році у зв’язку з виконанням професійних обов’язків, двоє з яких – українці.

Про це повідомляє IPI.

Міжнародний інститут преси підготував черговий «Death Watch», що охоплює період від січня до квітня цього року – перелік співробітників ЗМІ, які стали мішенню через інформацію, яку вони поширювали. IPI також включив до списку репортерів, яких вбили під час виконання завдань.

До міжнародного «Death Watch»  потрапили двоє українців.

Журналіст Сергій Ніколаєв, який загинув 28 лютого на Донеччині внаслідок отриманого поранення в Пісках осколком міни, що прилетіла від бойовиків. Також до числа загиблих Міжнародний інститут преси відносить Олеся Бузину, котрого застрелили біля його будинку в Києві 16 квітня.

Найбільша кількість загиблих у Франції – 10 журналістів, восьмеро з яких – жертви терористичного акту над редакцією Charlie Hebdo 7 січня в Парижі. Ще двоє – іранські спортивні журналісти Мілад Ходжатесламі та Хусейн Джаваді – загинули внаслідок авіакатастрофи літака Airbus A-320 компанії Germanwings.

На лічильнику журналістських смертей п’ять – у Південному Судані, три – у Ґватемалі. Серед решти списку країн та жертв: Туреччина – 1, Вірменія - 1, Колумбія – 1, Мексика – 1, Ірак – 2, Ємен – 2, Афганістан – 1, Замбія – 1.

Згідно з  минулорічним «Death Watch» Міжнародного інституту преси, в 2014 році загинули 100 журналістів, з них семеро – українці.

Раніше Комітет захисту журналістів повідомляв про 60 медійників, яких вбили через професійну діяльність в 2014. За інформацією CPJ, найбільша кількість жертв зазначалася в Сирії, ув’язнених – у Китаї. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Ніколаєв, dt.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду