На Фіджі журналістка стала жертвою домашнього насильства

На Фіджі журналістка стала жертвою домашнього насильства

16:03,
16 Квітня 2015
2354

На Фіджі журналістка стала жертвою домашнього насильства

16:03,
16 Квітня 2015
2354
На Фіджі журналістка стала жертвою домашнього насильства
На Фіджі журналістка стала жертвою домашнього насильства
Автори:
Відома репортерка і захисниця прав жінок 37-річна Лозана Макгавен (Losana McGowan) була вбита у своїй квартирі у місті Сува – столиці тихоокеанської Республіки Фіджі.

Про це повідомила Міжнародна федерація журналістів (IFJ).

До трагічного фіналу призвела суперечка, що виникла між нею та її партнером. Чоловік кинув Лозану Макгавен на підлогу, внаслідок чого вона отримала смертельну травму голови.

Партнера журналістки звинуватили у убивстві. Прокурор відмовився звільнити його під заставу і передав справу до Вищого суду Фіджі. Перше слухання у цій справі призначене на 17 квітня.

Драматична подія вийшла за межі особистої та родинної трагедії й викликала резонанс.

Загибла випускниця Південно-тихоокеанського університету мала понад 15-річний досвід роботи у журналістиці. Вона працювала у Fiji Times, Fiji Broadcasting Corporation, Fiji Media Watch, Fiji Women’s Crisis Centre, Fiji Women’s Rights Movement. З минулого року - була координатором з медіа і комунікацій Секретаріату тихоокеанської громади (SPC).

Вона відігравала важливу роль у здійсненні в партнерстві з ЄС спільної ініціативи – Тихоокеанського проекту з  безпеки та відродження (the Building Safety and Resilience Project in the Pacific), що охоплює 15 країн і територій регіону. Останнім часом журналістка і громадський діяч збирала кошти у фонд жителів Вануату, які зазнали катастрофічного стихійного лиха.

Учасники жіночого форуму, що відбувся у столиці острівної країни, запалили свічки і вшанували пам'ять Лозани Макгавен хвилиною мовчання.

Виконавчий директор The FijianMedia Association Стенлі Сімпсон (Stanley Simpson) охарактеризував її як «чудову людину, журналістку та фахівця з медіа і комунікацій». За його словами, «незмінна усмішка Лозани у найтяжчі часи підбадьорювала колег».

Газета FijiSun пише у редакційній статті: «Для тих, хто знав волелюбну Лозану Макгавен, її смерть була шоком. Ця трагедія видатного фахівця з медіа  і комунікацій висвітлює проблему домашнього насильства у нашій країні». 

Заступник директора МФЖ з Азійсько-Тихоокеанського регіону Джейн Уортінгтон (Jane Worthington) сказала: «Ми знаємо, що жінки-журналісти, виконуючи професійну роботу, щоденно зіштовхується там з багатьма викликами. Однак надзвичайно сумно дізнаватися про те, що деяким з них доводиться   боротися з насильством у власних домівках».

Оприлюднена у березні ц.р. Міжнародною  федерацією журналістів доповідь з гендерної проблеми та медіа в Азійсько-Тихоокеанському регіоні Вануату висвітлює діяльність ЗМІ, спрямовану на подолання цієї критичної проблеми.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Twitter @LosanaMcGowan
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду