Комітет захисту журналістів стурбований відмовою РФ реєструвати кримські медіа

Комітет захисту журналістів стурбований відмовою РФ реєструвати кримські медіа

10:02,
20 Березня 2015
3416

Комітет захисту журналістів стурбований відмовою РФ реєструвати кримські медіа

10:02,
20 Березня 2015
3416
Комітет захисту журналістів стурбований відмовою РФ реєструвати кримські медіа
Комітет захисту журналістів стурбований відмовою РФ реєструвати кримські медіа
Автори:
Комітет захисту журналістів стривожений погіршенням медійного клімату в анексованому Росією Криму, зокрема відмовою Роскомнагляду реєструвати кримські новинні ЗМІ.

Про це йдеться в офіційній заяві, розміщений на сайті організації.

СPJ, посилаючись на місцеві ЗМІ, пише, що скоро деяким кримським медійним компаніям загрожує закриття.

Після анексії українського регіону у березні 2014 року, російський регулятор Роскомнагляд наказав усім кримським медійним компаніям до 1 квітня 2015 року зареєструватися у відповідності до законів РФ.

Проте базовані у Сімферополі телекомпанія ATR та новинне агентство «Кримські новини QHA» стверджують, що їхні заявки Роскомнагляд відхиляє або затягує процес. Обидва медіа випускаються кримськотатарською спільнотою. ATR є єдиним регіональним телевізійним мовником кримськотатарської меншини.

«Разом з діями Роскомнагляду щодо новинних ресурсів татарської меншини з’ясовується, що Росія посилює заглушення незалежних голосів на території, яку захопила в України, - каже дослідник CPJ у Європі та Центральної Азії Музаффар Сулейманов. – Ми закликаємо владу в Москві забезпечити право всіх жителів Криму на доступ до новин та інформації, що відображає повний набір точок зору та мов».

Виконавча директорка агентства «Кримські Новини QHA» Гаяна Юскель розповіла, що їхнє медіа подавало заявку двічі. Роскомнагляд відмовляв, посилаючись на технічні порушення. Після виправлення вказаних регулятором недоліків історія повторювалася. Роскомнагляд заявив, що відомості, зазначені у заявці, «не відповідають дійсності».

За інформацією від кримських журналістів, канал ATR навіть найняв московські фірму, що спеціалізується на реєстрації медіа, проте регулятор залишив без розгляду 4 заявки.

Комітет захисту журналістів, посилаючись на власні дослідження, зазначає, що ситуація зі свободою слова у Криму постійно погіршується з березня 2014 року.

Днями Amnesty Internationa у своїй доповіді наголосила на тому, що окупаційна влада Криму використовує широкий спектр тактик залякування, щоб розправитися з інакомисленням. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
topwar.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду