У Мексиці вчинили розправу над радіоведучим в прямому ефірі

У Мексиці вчинили розправу над радіоведучим в прямому ефірі

15:57,
16 Жовтня 2014
1554

У Мексиці вчинили розправу над радіоведучим в прямому ефірі

15:57,
16 Жовтня 2014
1554
У Мексиці вчинили розправу над радіоведучим в прямому ефірі
У Мексиці вчинили розправу над радіоведучим в прямому ефірі
У Мексиці скоєно перше зареєстроване «убивство в ефірі».

До нього, як до прояву нового насильства проти журналістів, привертає увагу британська Тhe Guardian.

Злочин скоїли у тихоокеанському порту Масатлан (штат Сінелоа). Жертвою став ведучий програми на місцевій радіостанції Así esmitierra(«Це моя земля») Октавіо Атілано Роман Тірадо (Octavio Atilano Román Tirado).

Винуватцями вбивства є двоє бойовиків. Мексиканський сайт La Jornada повідомляє, що вони увірвалися до студії. Один погрожував гостям, запрошеним на програму, інший - тричі вистрелив у ведучого, останнього разу влучивши йому в голову, коли той вже падав. Обоє злочинців зникли.

Слухачі чули вигуки в ефірі. Після цього радіосигнал був втрачений, згодом знову залунала музика. І, зрештою, вони дізналися про убивство ведучого перерваної програми.

Доправлений до лікарні тяжко поранений журналіст невдовзі помер. Губернатор штату Сіналоа заявив, що «злочин не залишиться безкарним».

За даними, оприлюдненими прокурором штату, убивця стріляв з пістолета 9-міліметрового калібру. Однак те, як це відбувалося, не зафіксовано через відсутність у будівлі камер відеоспостереження. Прикметно, що у ній розміщена й редакція газети El Sol de Mazatlan.

47-річний Октавіо Атілано Роман Тірадо відомий як борець за права громади численних родин селян і рибалок району Пікало. Вони позбулися даху над головою і засобів до існування після того, як землі були затоплені внаслідок спорудження дамби. З того часу люди опинилися на становищі переміщених осіб, відзначає La Jornada.

З 2009 року журналіст очолював їхній рух протесту, і цим викликав неприховане невдоволення місцевих можновладців. Звідси й назва його популярної радіопрограми – «Це моя земля».

У Мексиці, яка утримує «пальму першості» з убивств журналістів у Латинській Америці, часто стають жертвами замахів на життя медійники друкованих ЗМІ та  фоторепортери. Натомість замахи на радіожурналістів, відзначає Тhe Guardian, трапляються рідко.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
lacronica.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду