У В’єтнамі засудили опозиційного блогера та інтернет-активістів

У В’єтнамі засудили опозиційного блогера та інтернет-активістів

00:00,
2 Вересня 2014
1473

У В’єтнамі засудили опозиційного блогера та інтернет-активістів

00:00,
2 Вересня 2014
1473
У В’єтнамі засудили опозиційного блогера та інтернет-активістів
У В’єтнамі засудили опозиційного блогера та інтернет-активістів
В’єтнамська влада знову   продемонструвала свою концепцію    правосуддя.

 Так Репортери без кордонів (RSF) саркастично характеризують короткочасний судовий процес проти блогерів, що відбувся у провінції Донг Тхап.

Місцевий народний суд виніс вирок –трирічне позбавлення волі відомій  опозиційній блогерці Буй Тхі Мінь Ханг (Bui Thi Minh Hang).

Поліція арештувала її ще у лютому ц.р., коли та разом з групою прибічників збиралася відвідати родину ув’язненого адвоката. Більшість із них звільнили. Однак сама Буй Тхі Мінь Ханг як «особливо небезпечний суб’єкт» опинилася в ізоляції за ґратами.

Від часу арешту вона оголошувала чотири голодування. Донька вперше змогла зустрітися з ув’язненою матір’ю лише незадовго до судового процесу.

На ньому ще двоє інтернет-активістів Нгуєн Ван Мінь (Nguyen Van Minh) і Тхі Туй Куїнь (Thi Thuy Quynh) отримали, відповідно, два з половиною та два роки тюрми. 

Усіх їх визнано винними за кримінальним кодексом у «порушенні громадського порядку».

Процес, наголошують «Репортери», відзначений «повною зневагою» прав обвинувачених на захист. Чотирьом свідкам захисту навіть не дозволили бути присутніми у залі суду.

Він супроводжувався надзвичайними заходами безпеки та брутальними репресіями щодо родичів обвинувачених, які прийшли їх підтримати. Більше двохсот осіб також не допустили до залу суду.

Близько 40 блогерів зазнали знущань і були арештовані. У них конфіскували мобільні телефони, камери та інше електронне устаткування.

Крім того, блогери, присутні під час арешту Бінь Тхі Мінь Ханг, стверджують, що поліція вимагала від них підтвердити у письмовому вигляді нібито вона підбурювала їх до громадського неспокою.

Завідувач Азійсько-Тихоокеанським бюро RSF Бенжамін Ісмаїл (Benjamin Ismaïl) охарактеризував нові судові вироки у В’єтнамі як «прояв повної зневаги до свободи інформації й до усіх тих, хто домагається права нею користуватися».

За «Індексом свободи преси Репортерів без кордонів», В’єтнам посів 2014 року 174 місце серед 180 країн світу. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Буй Тхі Мінь Ханг, vietinfo.cz
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду