У Британії готується заборона на публікацію імен заарештованих

00:00,
16 Березня 2011
1221

У Британії готується заборона на публікацію імен заарештованих

00:00,
16 Березня 2011
1221
У Британії готується заборона на публікацію імен заарештованих
Генпрокурор заявляє - він хоче захистити репутацію тих, кого затримали, але ще не звинуватили.

 

Генеральний прокурор Великої Британії Домінік Грів заявив, що його відомство розглядає можливість запровадження заборони на публікацію імен людей, яких правоохоронці затримали за підозрою у скоєнні злочину, але щодо яких ще не висунули офіційні обвинувачення.

 

Люди одразу після затримання поліцією, зауважив чиновник, викликають у працівників таблоїдів «хворобливий інтерес». Після того, як звинувачення висунуті, вступає в дію законодавче обмеження на публікацію, зокрема, імені підозрюваного, а до того медіа вільні фактично паплюжити репутацію людей, провина яких не доведена.


«Після купи статей про таку людину у пресі настає тиша – адже про обвинуваченого писати вже не можна», - сказав Грів. Таким чином, газетярі або вимушені ігнорувати подальший розвиток подій аж до винесення вердикту, або можуть покинути писати про справу, якщо звільнення підозрюваного без висунення обвинувачень видасться їм нецікавим. Так «смажені факти» псують репутацію безневинних людей і завдають їм моральної шкоди.

 

Ветеран відділу кримінальної хроніки The Times Стюарт Тендлер підтримав ініціативу генпрокурора, заявивши, що 30 років тому журналісти набагато обережніше ставилися до таких справ; зараз же, знаючи, що «після висунення обвинувачень перед ними опуститься залізна завіса», намагаються здобути якомога більше деталей, не гребуючи ніякими засобами, та перекручують норми законів заради гучних заголовків.

 

Водночас ведучий програми Law in Action на радіо ВВС Джошуа Розенберг зауважив, що «деякі генпрокурори бояться сили медіа» та з обережністю ставляться до відкриття справ проти ЗМІ.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
topnews.net.nz
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду