ЄС захищатиме своїх громадян від наслідків фото з гулянок у Facebook

00:00,
18 Березня 2011
1427

ЄС захищатиме своїх громадян від наслідків фото з гулянок у Facebook

00:00,
18 Березня 2011
1427
ЄС захищатиме своїх громадян від наслідків фото з гулянок у Facebook
«Право бути забутим онлайн» обстоює єврокомісар з юстиції.

 

Європейський союз прагне захистити право своїх громадян «бути забутими онлайн» - так, щоб, приміром, потенційний роботодавець не знаходив у чужих фейсбуках їхні голі фотки з давнішніх вечірок.  Виступаючи перед Європарламентом, комісар з питань юстиції  Вівіан Редінг, зокрема, зауважила, що у цій американській соцмережі є мільйони користувачів з Європи, і це вимагає дотримання сервісом європейських законів.

 

Наразі профільні чиновники готують пакет пропозицій, який представлять до кінця весни. Серед них – зобов’язати сайти соцмереж встановлювати високий рівень приватності даних за замовчуванням та повернути контроль за поширенням персональних даних самому користувачеві.

 

«Люди повинні мати право, а не лише можливість, забирати назад свою згоду на обробку своїх даних. Це адміністрація сайтів має доводити, чому їй необхідно зберігати ваші дані, а не ви маєте доводити їй, що зберігати особисту інформацію про вас необов’язково» - заявила  Вівіан Редінг.

 

Згідно з пропозиціями, європейські органи, що опікуються захистом приватної інформації, отримають право проводити розслідування та ініціювати судові процеси проти компаній, які порушили права громадян країн ЄС. Адміністрацію сайтів також перевірятимуть на те, що захист інформації надається за замовчуванням, а не є опціональним.

 

Пропоновані зміни до законодавства також надають ЄС першу юрисдикцію щодо «права бути забутим». Наприклад, пояснюють чиновники, факт постингу кимось із ваших знайомих фото з вечірки, на яких є ви – це просто привід посміятися, але неможливість стерти таке фото може загрожувати вашому майбутньому призначенню чи роботі на посаді. У пропозиціях прописане право користувача відкликати свою згоду на ділення їхнім контентом, причому після такого відкликання всі сліди цих даних у всіх місцях ділення мають бути знищені.  

 

Адміністрація Facebook вважає, що сервіс вже дотримується норм європейського законодавства, а також співпрацює з Брюсселем над удосконаленням норм про захист даних, які були прийняті ще 1995 року.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
paidcontent.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду