Європейські видавці просять «Велику вісімку» захистити медіа

00:00,
21 Березня 2011
1089

Європейські видавці просять «Велику вісімку» захистити медіа

00:00,
21 Березня 2011
1089
Європейські видавці просять «Велику вісімку» захистити медіа
  Від законодавчих обмежень та технологічних гігантів.

Німецька спілка видавців спільно з Європейським союзом видавців ухвалили «Берлінську декларацію» за підсумками саміту з цифрових інновацій, що відбувся напередодні у столиці Німеччини.

 

Декларація призначена для глав держав «Великої вісімки», що зустрінуться на саміті організації 26-27 травня у Довіллі (Франція). Одним з питань порядку денного цьогорічного форуму є нові виклики інтернету.


Видавці закликають політиків до формування справедливого балансу в законодавстві про медіабізнес і просять допомоги у забезпеченні таких 5 ключових умов успіху:

 

1. Відмова від обмежень свободи преси в редакційному, рекламному, дистрибуційному аспектах.

 

2. Свобода експерименту з інноваційними моделями управління.

 

3. Ефективний захист авторських прав.

 

4. Мінімальний податок на додану вартість для онлайн-видань так само як і для друкованих.

 

5. Чесна конкуренція та прозорість у цифровому світі.

 

«Аби запропонувати аудиторії серйозну і якісну журналістику, видавці інвестують сотні мільйонів євро. Однак важкі умови ведення бізнесу в інтернеті та обмеження на законодавчому рівні загрожують успіху цих інвестицій», - цитуються в прес-релізі слова Вольфганга Фюрстнера, генерального секретаря Союзу німецьких видавців.

 

Йдеться про суперечності між видавцями, які хочуть продавати контент, та технологічними гігантами, зацікавленими у збереженні контролю над його дистрибуцією.  Як наслідок, видавці можуть втратити владу над механізмом ціноутворення та, що важливіше, прямий контакт з аудиторією через передплату.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
inforrm.wordpress.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду