ВВС вдало виконує програму з ефективного використання бюджету

00:00,
7 Листопада 2011
434

ВВС вдало виконує програму з ефективного використання бюджету

00:00,
7 Листопада 2011
434
ВВС вдало виконує програму з ефективного використання бюджету
Керівний орган британської телерадіомовної корпорації BBC Trust оприлюднив незалежну доповідь Національного аудиторського органу (НАО), що аналізує спроможність мовника заощадити 3% від бюджету щорічно та видавати при цьому якісну продукцію.

У 2007 році уряд Британії встановив, що абонплата має зростати не вище, а нижче рівня інфляції, в той же час BBC Trust, що відстоює інтереси платників та незалежність корпорації, запровадив програму ефективного використання бюджету корпорації і встановив режим економії розміром 3% на рік протягом 2008–2012 років.

Доповідь НАО засвідчила, що станом на березень 2011 року BBC заощадила £396 млн з £487 млн, чого планувалося досягти у 2012–2013 році. І за прогнозами ВВС протягом наступних двох років компанія перевищить встановлену планку і  заощадить ще £164 млн.

Відповідно до звіту ВВС зберігає належний рівень якості своїх програм. Щоправда, складність виміряти цей критерій не дозволяє аудиторам чітко оцінити вплив  здійснених заощаджень.

Корпорація змогла заощадити заплановані 3% завдяки зменшенню витрат на умови знімального процесу (28% від усіх заощаджень), оренду (6%), перегляду умов існуючих контрактів (26%), урізанню заробітної платні, скасуванню певних посад (13%), а також  реорганізації фінансування окремих проектів (27%).

Звіт НАО має допомогти ВВС у подальшому визначенні джерел заощадження та засобів  їх впровадження.

Завантажити доповідь

Джерело NAO

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
AccountancyAge
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду