В Україні студенти зможуть отримати гранти на навчання через «Дію»

В Україні студенти зможуть отримати гранти на навчання через «Дію»

19:52,
18 Липня 2024
1019

В Україні студенти зможуть отримати гранти на навчання через «Дію»

19:52,
18 Липня 2024
1019
В Україні студенти зможуть отримати гранти на навчання через «Дію»
В Україні студенти зможуть отримати гранти на навчання через «Дію»
Студенти зможуть отримувати щороку від 15 тис. грн на навчання

Уряд ухвалив постанову про реалізацію експериментального проєкту — вже цьогоріч вступники вперше зможуть отримати державний грант, який покриватиме частину вартості навчання на контракті в університеті. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Студенти зможуть отримувати щороку від 15 тис. грн на навчання.

«Разом із МОН упроваджуємо принцип «Гроші ходять за студентом» — уряд ухвалив постанову про реалізацію експериментального проєкту. Це революційний крок для української системи вищої освіти. Цього року вступники вперше зможуть отримати державний грант для оплати контракту в університеті — від 15 тис. гривень і більше щорічно протягом навчання», - написав Федоров.

Віцепрем'єр додав, що кошти нараховуватимуть через «Дію», щоб процес був простим та зрозумілим.

При цьому він зазначив, що студенти, які вступили на бюджетну форму навчання, як і раніше, отримуватимуть повне фінансування від держави.

«Система державних грантів трансформує підхід до освіти серед як студентів, так і навчальних закладів. Раніше під час вибору спеціальності вступник орієнтувався на наявність бюджетних місць, адже не завжди сімʼя могла оплатити навчання на контракті. І навіть якщо дитина мріяла стати журналістом, йшла навчатися на маркетолога, адже там пройшла на бюджет. Грант — це свобода вибору спеціальності для дитини», - пояснив Федоров.

За його словами, для навчальних закладів нова система стане стимулом для поліпшення умов навчання, аби привабити більше студентів.

Федоров підкреслив, що такий підхід уже давно працює у передових країнах, зокрема США.

Нагадаємо, що раніше на порталі «Дія» запрацював сервіс електронного бронювання військовозобовʼязаних.

Фото: Михайло Федоров/Телеграм 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду