В Україні планують випускати цифрові марки

В Україні планують випускати цифрові марки

10:15,
11 Квітня 2023
1337

В Україні планують випускати цифрові марки

10:15,
11 Квітня 2023
1337
В Україні планують випускати цифрові марки
В Україні планують випускати цифрові марки
У Верховній Раді проголосували у першому читанні відповідний законопроєкт.

Депутати Верховної Ради України прийняли за основу законопроєкт щодо врегулювання питання випуску цифрових марок. Відповідний законопроєкт №8280 у першому читанні підтримали 283 народних депутати, повідомила пресслужба Апарату парламенту.

Цифрова поштова марка визначається документом як невзаємозамінний віртуальний актив, який посвідчує майнові права на цифрове зображення поштової марки або похідного твору від нього.

Також законопроєкт передбачає внесення зміни до статті 18 закону «Про поштовий зв'язок», відповідно до яких цифрова поштова марка є об’єктом образотворчого мистецтва та не є засобом оплати послуги поштового зв’язку з пересилання письмової кореспонденції, що надається призначеним оператором поштового зв’язку.

Порядок використання цифрової поштової марки визначатиме призначений оператор поштового зв’язку.

На думку авторів законопроєкту, такі зміни необхідні «враховуючи темпи цифровізації в державній сфері адміністративних послуг та цифровізації простору суспільних відносин і приймаючи до уваги традиційну увагу суспільства до поштових марок як атрибуту державної та національної ідентичності».

«Цей закон дозволить Україні стати однією з перших країн світу, яка запустить NFT-марки, а головне — зібрати значні кошти на наші ЗСУ, щоб зовсім скоро ми змогли випустити цифрову марку, присвячену нашій перемозі. А поки чекаємо на друге читання і готуємось», — написав гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський у Telegram.

Нагадаємо, 3 листопада 2022 року Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №4353 «Про поштовий зв'язок», норми якого узгодженні із стандартами Євросоюзу.

Фото: igor.smelyansky / facebook

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду