Програма обміну ламп триватиме до кінця травня

Програма обміну ламп триватиме до кінця травня

13:40,
22 Березня 2023
1709

Програма обміну ламп триватиме до кінця травня

13:40,
22 Березня 2023
1709
Програма обміну ламп триватиме до кінця травня
Програма обміну ламп триватиме до кінця травня
«Укрпошта» починає скорочувати перелік відділень, де можна здійснити обмін.

«Укрпошта» відсьогодні, 22 березня, поступово почне скорочувати кількість відділень, де можна безплатно обміняти лампи розжарювання на LED-лампи. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

«Ми бачимо високі темпи обміну ламп, які були на початку реалізації програми, а зараз вони потроху прогнозовано скорочуються», — повідомила міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона закликала громадян, які ще не скористались можливістю замінити застарілі лампочки, долучитись до обміну. Програма буде діяти до кінця травня.

На сьогодні уже майже 3 мільйони громадян обміняли у відділеннях «Укрпошти» близько 14 мільйонів ламп.Загалом програма охопила 23 тисячі населених пунктів, включаючи деокуповані території та прифронтові регіони України.

Найбільш активно обмінювали лампи на Київщини — майже 2 млн штук, на Дніпропетровщині — 1,4 млн, Львівщині — 1,1 млн, на Харківщині — 860 тис., Одещині — 810 тис., Вінниччині — 730 тис., на Черкащині — 510 тис.

Відсьогодні Укрпошта почне закривати обмін у відділеннях, де попит на цю послугу низький. Центральні відділення та ті, де обмін ламп проходить активно, продовжать видавати світлодіоди. У віддалених селах, які до проєкту обміну долучилися нещодавно, обмін триватиме до кінця квітня.

З 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде у 23 відділеннях в містах-мільйонниках та обласних центрах країни.

«Українцям, які хочуть зробити попереднє замовлення ламп, варто звернути увагу на наявність відділення Укрпошти у переліку доступних відділень у застосунку «Дія». Якщо відділення є у списку, мешканці міст, селищ та сіл, у яких наявні автоматизовані відділення «Укрпошти», зможуть зареєструватися і, подавши заявку, обміняти лампи, коли вони надійдуть саме у це відділення», — зазначено у повідомленні.

Додамо, у межах програми можна обмінювати до п’яти ламп з будь-яким цоколем на таку ж кількість LED-ламп. Для обміну необхідно надати паспортні данні та ідентифікаційний код.

Нагадаємо, програма обміну ламп стартувала 30 січня. За перший тиждень її дії українці обміняли 1 мільйон старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи.

Фото: Іgor Smelyansky — Ігор Смілянський/Facebook

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду